Avrupa, Çin'den daha iyi toparlanacak

Moody's'e göre Avrupa'ya ABD'deki toparlanma Çin'deki toparlanmadan çok daha büyük etki edecek

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, ABD büyümesindeki toparlanmanın Avrupa ekonomisi üzerinde Çin'deki toparlanmadan çok daha büyük bir etkisi olacağını tahmin ediyor.

Moody's, ABD GSYH'sinde kalıcı yüzde 1'lik bir artışın Avrupa'da GSYH'sinde yüzde 0,8'lik ek bir artışa yol açacağını, buna karşın Çin'in GSYH'sindeki yüzde 1'lik bir artışın Avrupa GSYH'sini yalnızca yüzde 0,2 artıracağını tahmin ediyor.

Moody's Kıdemli Başkan Yardımcısı ve raporun yazarı Jorge R. Valez, "ABD büyümesinin Avrupa GSYH'si üzerinde Çin'in büyümesinden çok daha büyük bir etkisi var" dedi. "Bunun nedeni ABD'nin Avrupa'nın daha büyük ticaret ortağı olması ve ABD ile Avrupa arasındaki finansal koşullar ve iş döngüsündeki daha yüksek düzeydeki senkronizasyondur." dedi.

ABD ve Çin'deki ekonomik aktivite, 2020'de küresel ekonomiye gelen ağır darbenin ardından 2021'de güçlü bir şekilde toparlanıyor. Moody's, bu yıl ABD için reel olarak GSYİH büyümesinin yüzde 6,5 ve Çin için yüzde 8,5 olacağını tahmin ediyor.