Aslan'ın mal varlığı üzerindeki tedbir kalktı

17 Aralık soruşturması kapsamında tutuklanan Halkbank'ın eski genel müdürü Süleyman Aslan hakkındaki "mal varlığa tedbir" kararı kaldırıldı.

17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanan Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın mal varlıkları üzerine konulan tedbir kararı 14. Sulh Ceza Mahkemesi kararıyla kaldırıldı.
Bu kararla Aslan’ın suç tarihi olarak belirlenen 14 Ekim 2012 tarihinden önce elde ettiği mal varlığına konulan tedbir kaldırıldı. Bu tarih sonrasında elde edilen ve operasyon günü evinde ayakkabı kutusu içerisinde ele geçirilen 4,5 milyon lira para üzerindeki tedbir kararı ise devam edecek. Adli emanete kaldırılan paraların yargılama sonunda teslim edileceği belirtildi.   
17 Aralık soruşturması kapsamında 'Rüşvet almak' suçundan tutuklanan Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın avukatı Ersan Şen, müvekkilinin mal varlığına konulan tedbir kararının kaldırılması için itiraz etti. İtirazı değerlendiren 14. Sulh Ceza Mahkemesi, Aslan'ın maaşı ve gayrimenkulleri üzerindeki tedbir kararını kısmen kaldırdı. Süleyman Aslan’ın suçun başladığı tarih olan 14 Ekim 2012’den önce edindiği mallar tedbir kararı kapsamı dışında bırakıldı.
Öte yandan 17 Aralık soruşturması kapsamında Halk Bankası Dış İşlemler Daire Başkanı Hakan Aydoğan da tanık sıfatıyla ifade verdi. Savcılık, tutuklanan şüphelilerin talepleri doğrultusunda para transferi prosedürüyle ilgili Aydoğan'ın bilgisine başvurdu. Aydoğan'ın ifadesini soruşturmayı yürüten savcı Ekrem Aydıner aldı.