Aşının şırıngası Türkiye’den

Pandemi döneminde Türk bilim adamları sağlık dünyasına damga vurmaya devam ediyor. Biontech aşıyı buldu. Türk şirketi Set Medikal üretimi şırınga FDA’dan onay aldı. Talep üzerine üretim miktarı da ikiye katlandı.

Tüm dünya Kovid-19 salgınıyla mücadelede güzel haberler beklerken, Türk bilim adamlarının pandemiyi durduracak aşı da sağlanan ilerlemelere vurduğu damgaya, medikal ürün cephesi de eklendi. Türk şirketi Set Medikal üretimi şırınga FDA’dan onay aldı. Şirket bunun üzerine pandemi nedeni ile ortaya çıkan aşı şırıngasında, Türkiye ve dünyada oluşan talebi karşılamak için yıllık üretim kapasitesini 250 milyon adet artışla yıllık 1 milyar adede çıkardı.

Set Medikal Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali İhsan Şerbetçi, “Dünyanın ilk 5 şırınga üreticisinden biri durumundayız. ABD’den gelen talepleri karşılamak için bir süreden beri yürüttüğümüz çalışmaları hızlandırarak bu ürün gruplarında FDA Sertifikası alan, Türkiye’deki ilk şırınga fabrikası olduk” dedi.

İTHAL EDEN ÜLKE KONUMUNDAN İHRAÇ EDEN ÜLKEYE...

Pandemide aşı şırıngası talebinde kapasitelerini iki katına çıkardıklarının altını çizen Şerbetçi,  “Yaptığımız yeni ilave 20 milyon TL’lik yatırım ile aşı şırıngası kapasitemizi yıllık 500 milyon adete, toplam şırınga üretim kapasitemizi ise 1 milyar adete çıkardık Birkaç yıl öncesine kadar yılda 400 milyon adet şırınga ithal edilen bir ülke durumundan bugün 300 milyon adet ihraç eden bir ülke durumuna ulaştık. Ülkemiz adına gurur verici olan bu büyüme ivmemizde Sayın Cumhurbaşkanımızın Medikal Ürünlerin Üretimi konusunda sektöre gösterdiği teveccüh ve desteklerin de önemli payı bulunuyor” diye konuştu.

Sektör için olmazsa olmazın Ar-Ge çalışmaları yürütmek olduğununa işaret eden Şerbetçi şöyle devam etti: “Yüzde 40’ı kadınlardan oluşan yaklaşık 150 çalışanı ile başta Avrupa olmak üzere; dünyanın birçok ülkesine ürün tedariki yapmaktayız. Ürün gamımızda 40’a yakın şırınga çeşidinin yanında; insülin şırıngaları; hipodermik iğneler; insülin iğne uçları gibi birçok medikal ürün bulunuyor.”

Çarpıcı araştırma: Korona virüs ilk İtalya'da çıktı

Bilim Kurulu Üyesi: Virüsün canlı kalma süresi 10 kat arttı

Sigaraya savaş açan Kural koronadan öldü