Aile hekimleri, talepleri karşılanana dek siyah önlük giyecek

Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Başkanı Dr. Özer, 14 Mart Tıp Bayramı’nın bayram olarak kutlanabilmesi için sağlık çalışanlarının hakedişleri ve iyileştirmelerinin yerini bulmasını talep ettiklerini ifade etti.

14 Mart Tıp Bayramı, hız kesmeyen Kovid-19 pandemisiyle beraber sağlık çalışanlarının artan sorunlarının gölgesinde kaldı. Son bir yılda 140’ı hekim olmak üzere 387 sağlık çalışanı Kovid-19'dan yaşamını yitirdi. Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Başkanı Dr. Gürsel Özer, "Hak ettiğimiz bayramı kutlayana dek, siyah önlük ve siyah maskelerimizle hizmetlerimize devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Sendika olarak, 14 Mart Tıp Bayramı’nın bayram olarak kutlanabilmesi için sağlık çalışanlarının hakedişleri ve iyileştirmelerinin yerini bulmasını talep ettiklerini kaydeden Özer, "Hak ettiğimiz gibi beyaz önlüklerle bayramımızı kutlamak yerine, yıllarca süregelen hakediş kayıplarımız telafi edilinceye kadar, siyah önlük ve siyah maskelerimizle hizmetlerimize devam edeceğiz" dedi.

Hekimlerin talepleri şu şekilde:

-Hekim maaşları yoksulluk sınırının altındadır ve ek zam zorunludur.
-Hakedişler ivedilikle en fazla 2 bin kayıtlı kişi baz alınarak hesaplanmalı ve kayıtlı kişi sayısı da belli bir planlama dahilinde bu seviyelere çekilmelidir.
-Sağlıkta etkin ve uygulanabilir şiddet yasası bir an önce çıkartılmalıdır.
-Sağlık yöneticilerinin keyfekeder hukuksuz uygulama ve talepleri ile aile hekimliği çalışanlarına mobbing düzeyindeki uygulama ve taleplerine son verilmelidir.
-Aile hekimliği birimlerinin kadro eksikliği atamalarla giderilmeli ve 657 sayılı kanun kapsamında istihdam modeline geçilmelidir.
-Hekimlerin rapor yükünden kurtarılması için yasal düzenlemeler ivedilikle yapılmalıdır.
-Aile Sağlığı Merkezleri kamu tarafından inşa edilmeli ve uygunsuz fiziki koşullarda sağlık sunumu yapılması sonlandırılmalıdır.

Japonya’da kuş gribi paniği: 77 bin tavuk itlaf edilecek

 

Dr. Yavaş: Konuşurken ıslanan maske değiştirilmeli

 

Kısıtlamaya uymayan 25 bin 372 kişiye işlem yapıldı