ABD'li seksi şarkıcı Suudi Arabistan’da

Suudi Arabistan’ın veliaht prensinin başlattığı kadınlara yönelik açılım hareketinin bir parçası olarak Mariah Carey, ülkede konser vermeye hazırlanıyor

CÖMERT YILDIZ / FINANSGUNDEM.COM

Geçmişte albüm kapakları erotik bulunduğu için photoshop programı ile internet ile kapatılan ve sansürlenen ABD’li ünlü sanatçı Mariah Carey, Suudi Arabistan tarihinde bir ilke imza atıyor. Suudi Arabistan’ın veliaht prensinin başlattığı kadınlara yönelik açılım hareketinin bir parçası olarak Mariah Carey, ülkede konser vermeye hazırlanıyor. Hem konserlerinde hem de albüm kapaklarında oldukça açık giyimi tercih eden Mariah Carey’nin Suudi Arabistan’da vereceği konser 31 Ocak’ta gerçekleşecek.

Sinemaya da izin verdiler

Kral Abdullah Ekonomik Şehri’nde (KAEC) yapılacak olan Uluslararası Suudi Arabistan Golf Şampiyonası’nda verilecek konser ülkede ilk popüler kültür etkinliği olacak.

Bilindiği üzere Suudi Arabistan’da son bir yıldır moderleşme çatısı altında sinema salonları açılmış, kadınların otomobil kullanımına izin verilmişti. Mariah Carey’nin bir çok albümü piyasaya çıkmadan önce Suudi Arabistan’da sadece düzeltilmiş ve montajlanmış halde sunulurdu.