ABD'de istihdam sürprizi

ABD'de ADP özel sektör istihdam verisi Eylül ayında ekonomist beklentilerini aştı. Eylül verisi Ağustos ayına göre güçlü bir yükselişe de işaret etti.

ABD'de özel sektör istihdamı Eylül'de pozitif sinyal verdi.

ADP verilerine göre ülkede özel sektör istihdamı 568 bin artış kaydetti. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi artışın 430 bin olacağı yönündeydi.

Daha önce 374 bin olarak açıklanan Ağustos verisi ise 340 bine revize edildi.

ABD'de özel sektör istihdamı, 6 Eylül'de federal işsizlik yardımlarının son bulması sonrasında şirketlerin boş pozisyonları hızlı bir şekilde doldurduğuna işaret etti.

Ülkede okulların açılmasının da çocukların bakımı için federal yardımların da desteğiyle evde kalan kişilerin yeniden işe dönmesine olanak sağladığı belirtildi.

3 ayın en yüksek artışı

ADP tarafından açıklanan veri ülkede özel sektör istihdamında 3 ayın en yüksek istihdam artışının yaşandığını ortaya koydu.

Ülkede hizmet sektörünün Eylül'de 466 bin kişilik istihdam artışına imza attığı izlendi. Buna karşın imalat sanayisinin istihdam artışı Eylül'de 102 bin olarak gerçekleşti.

1000'den fazla çalışanı olan şirketlerin istihdama katkısı 354 bin olurken, küçük ölçekli işletmelerde artış 63 bin oldu.