ABD Hamas ve İran'a yönelik yeni yaptırımlar açıkladı

ABD, 11 Eylül saldırılarının 18. yıl dönümü öncesinde Hamas and İran Devrim Muhafızları'nı da içeren "çok sayıda terörist gruplarına ve destekçilerine" yaptırım açıkladı.

ABD Hazine Bakanlığı'nın dünkü açıklamasına göre, yaptırımın hedefinde Hamas, El Kaide, İslam Devleti militan örgütü ve İran Devrim Muhafızları ile bağlantılı olan 15 üst düzey yönetici,
kişi ya da oluşum bulunuyor.

Yaptırımlar Başkan Donald Trump tarafından yakın zamanda güncellenen başkanlık kararnamesi vasıtasıyla uygulandı.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin yaptığı açıklamada "Korkunç 11 Eylül saldırılarından itibaren ABD hükümeti ortaya çıkan tehditlere kendini sürekli adapte edebilmek için terörle mücadele çalışmalarına yeniden odaklandı" dedi.

Yaptırımların hedefinde olan üst düzey kişiler arasında Hamas'ın Türkiye'de de bulunmuş olan baş finansal sorumlusu Zaher Jabarin ve İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü'nün Lübnan sorumlusu Muhammad Sa'id İzadi var.

Açıklamaya göre, yaptırımın hedefindeki diğer kişiler ise Brezilya'daki bir El Kaide üyesi, Afganistan'da İslam Devleti için üye toplayan Maldivli bir kişi ve Filipinler'de bulunan İslam Devleti Örgütü ile ilişkili bir örgüt üyesi de bulunuyor.
Yaptırımlarla, hedef alınan kişilerin ABD'de mülk sahibi
olmaları engellenecek ve ABD vatandaşlarının bu kişilerle ticari
ilişkiler içinde bulunmaları yasaklanacak.