AB ile ilişkiler derin dondurucuda mı

"Meclis idam cezasının geri gelmesini sağlarsa onaylarım" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB'nin olası itirazları için ne dedi?

15 Temmuz'daki FETÖ darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sık sık gündeme getirdiği konuların başında idam cezasının geri getirilmesi. Bu konu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda da en çok konuşulan konular arasındaydı. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında, resepsiyonda en çok 'başkanlık sistemi'nin konuşulduğunu ifade ettikten sonra idam cezasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını aktardı. İşte Selvi'nin bugünkü yazısında yer alan o bölüm:

Resepsiyonun ikinci başlığını idam tartışmaları oluşturuyordu. Önce Başbakan’la konuştuk. Binali Bey, “Bizim sayımız tek başına yetmiyor. Muhalefetle görüşmemiz lazım” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, sanki o soruyu bekliyor gibiydi. Pat diye, “İdamın gecikmesi doğru değil” diye konuştu. Bir meslektaşımız, “Ama AB...” diye başlayacak oldu. Erdoğan, AB ne karışır havasındaydı. Bir kez daha anladım ki, AB konusunu bir süreliğine ‘Derin dondurucuya kaldırılmış’.