AB: Avrupa'nın yarısı kuraklık riski altında

AB Ortak Araştırma Merkezi'nin İngiltere'yi de dahil ederek hazırladığı temmuz raporuna göre AB topraklarının yüzde 44'ü "uyarı", yüzde 9'u "alarm" seviyesinde kuraklık riski altında.

Avrupa Birliği (AB) Ortak Araştırma Merkezi, bölge topraklarının yüzde 44'ünün kuraklık tehdidiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.

Aşırı sıcaklardan en çok etkilenen ülkelerin başında İtalya geliyor. En şiddetli kuraklık, kuzeydeki Po Nehri havzasında görülüyor.

İspanya’da su rezervleri azalıyor

İspanya’da su rezervlerindeki doluluk oranının da son on yılın ortalamasından yüzde 31 düşük olduğu ölçüldü.

Portekiz’de de hidroelektrik enerjisi üretmek için kullanılan suyun son 7 yıl ortalamasının yüzde 50 oranında gerilediği saptandı.

Su arzı ciddi tehlikede

Aşırı sıcaklar, özellikle Fransa, Romanya, İspanya, Portekiz ve İtalya’da tarımsal verimi olumsuz etkiliyor. Gelecek aylar için de olumsuz hava tahminleri yapılırken, bu durum su arzını tehlikeye atıyor.

Kuraklığı azaltma stratejileri şu anda son derece önemli olsa da sorunun temel sebebi olan iklim değişikliği ve su döngüsünün bozulmasıyla mücadeleye önem verilmesi öneriliyor.

Belçika, Almanya, İngiltere için alarm

Güney Avrupa ülkeleri günlerdir aşırı sıcaklar ve orman yangınlarıyla savaşırken, özellikle bugün itibarıyla hava sıcaklıkları Belçika, Almanya, İngiltere gibi ülkeleri de etkiliyor.

40 derecelere varan, hatta aşan sıcaklıkların tahmin edildiği ülkelerde sürekli uyarılar yapılıyor.

İngiltere'de bir sıcaklık uyarısı daha: 42 derece görülebilir

 

Fransa'da yetkililer uyardı: Sıcak hava kıyameti geliyor

 

Aşırı sıcaklıklar en çok hangi organlarımıza zarar verebilir?

 

İngiltere'de bugün sıcaklık 40 dereceyi aşabilir

 

Hollanda'da rekor sıcaklık uyarısı

 

Avrupa sıcaklarla kavruluyor: 360 ölü