2017’de açılmıştı: Bir e-ticaret şirketi daha kapandı

Türkiye’nin en önemli teknoloji sağlayıcılarından Arena Bilgisayar’ın 2017’de kurduğu e-ticaret şirketi Yukko.com kapandı

CÖMERT YILDIZ / FINANSGUNDEM.COM

Yabancı markaların gelmesi, Uluslar arası firmaların akın etmesiyle Türkiye’de kurulan e-ticaret platformları birer birer kapanıyor. Markafoni ile başlayan bu furya, VIPDukkan, Daybuyday, Alamarka, Clubbon, BingoMingo, Evim, Unnado, Paramini, Butikbebe, Setmoda gibi e-ticaret şirketlerin kepenk indirmesiyle devam etmişti. İşte bu kapanma sürecine bir şirket daha ekleniyor. Türkiye’nin en önemli teknoloji sağlayıcılarından Arena Bilgisayar’ın 2017’de kurduğu e-ticaret şirketi Yukko.com kapandı.

20.000 METREKARELİK MERKEZİ VARDI

Teknolojiden mobilyaya kadar 5 farklı kategoride ürün satışı yapan Yukko.com, 20.000 metrekarelik operasyon merkezine sahipti. Arena Bilgisayar’dan yapılan açıklamada "Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 28.01.2020 tarihinde gerçekleştirdiği toplantısında; iştirakimiz olan Onlıne Elektronik Ticaret Hizmetleri A.Ş.'nin stratejik yeniden yapılandırılması, operasyonel maliyetlerin azaltılması ve çoklu satış yapısının bütünleştirilerek daha efektif hale getirilmesi amacıyla, Onlıne Elektronik Ticaret Hizmetleri A.Ş.'nin ticari mevcutiyeti ve faaliyetlerini devam ettirmekle birlikte internet satış platformu olan "yukko.com"  üzerinden son kullanıcılara gerçekleştirilmekte olan perakende satışlarının sonlandırılmasına karar verilmiştir." denildi.