17 Aralık günah özgürlüğü mü?

Metin Külünk öyle bir laf etti ki ortalık karıştı. İşte Külünk'ün o sözleri;

17 Aralık'ta ortaya saçılan yolsuzluklara dair en ilginç yorum AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ten geldi. Külünk, 17 Aralık operasyonuyla “insanların günah işleme özgürlüğüne müdahale edildiğini” savundu.

17 Aralık'ta ortaya saçılan yolsuzluklara dair en ilginç yorum AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ten geldi. Külünk, 17 Aralık operasyonuyla “insanların günah işleme özgürlüğüne müdahale edildiğini” savundu. Külünk, savunmasıyla bir yandan da iddiaların gerçek olduğunu dolaylı olarak kabul etmiş oldu.

Külünk, geçtiğimiz günlerde Habertürk'te Balçiçek İlter'in yayınladığı programda yolsuzluk iddialarıyla ilgili sorulara cevap verdi. Külünk, soulara cevap verirken 17 Aralık operasyonunun bir darbe girişimi olduğunu iddia ettikten sonra özetle şu ilginç ifadeleri kullandı:

“Bu noktada kaçırdığımız çok önemli bir ayrıntı var. Allah, insana günah işleme özgürlüğü vermiştir. Günahsızlık talep etme hakkı vermemiştir. Af dileme hakkıyla günah işleme özgürlüğü vermiştir. Hz. Peygamber günayları açan değil örtücü olan bir rahmet geleneğinin mimarıdır.

17 Aralık'ın felsefi boyutu konuşulmadı. 17 Aralık'la insanların günah işleme özgürlüğüne müdahale edildi. Günahları ortaya saçarak Allah'ın hududuna müdahale ediliyor.”