150 mi, 475 mi? Merkez kaç puan faiz artırımı yapacak?

Bu hafta gerçekleştirilecek Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısından çıkacak kararla ilgili tahminler başladı

Yerli ve yabancı finansa kurumları 19 Kasım’da gerçekleştirilecek Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısından çıkacak kararı bekliyor. Faiz artırımı beklentisi 150 ila 475 arasında değişiyor. Oldukça geniş bir marjda oluşan tahminlerden hangisinin gerçekleşeceğini yeni Merkez Banaksı Başkanı Naci Ağbal açıklayacak. Bu karar yeni ekonomi yönetiminin bundan sonraki atacağı adımlar için de referans olarak değerlendirecek.

Deutsche Bank, TCMB'nin 19 Kasım'daki toplantısında 475 baz puan artışla politika faizini %15'e çıkarmasını bekliyor. Politika faizinde 475 baz puan üzerindeki artışın piyasalara olumlu bir mesaj olacağını söyleyen Deutsche Bank 350 baz puan altında bir artışın ise hayal kırıklığı yaratabileceğine dikkat çekti. Faizde beklenen artışın gelmesi durumunda kurun zayıflayacağını belirten kurum Türk Lirası'nda ralli için alan olduğuna vurgu yaptı. Kurum Türk tahvillerinde de değer bulunduğunu belirtti.

Yatırım bankası Morgan Stanley ise daha sınırlı bir artış olacağını öngörüyor. Morgan Stanley, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 19 Kasım'daki toplantısında 150 baz puanlık faiz artışı kararı alacağını tahmin ediyor.

KGF kredileri 330 milyara ulaştı

Aktif rasyosu kaldırılacak mı?

Mevduat faizleri yılın zirvesinde