Volkan Karsan [email protected] Volkan Karsan

Kim korkar Korona’dan

04 Ağustos 2020, 09:30 ---

İlginçtir Türk olmak, bu topraklarda yaşamak. Bu ülke insanı, her büyük felaket döneminde kendi için kalıcı “espriler” üretmeyi başarır.

Çok uzak tarihlere gitmeden yakın geçmişe küçük bir tur atalım. 1986 yılında yaşanan Çernobil faciasından sonra herkes radyasyon tehdidine karşısında tir tir titrerken dönemin Ticaret Bakanı merhum Cahit Aral önce “Türkiye’de radyasyon var diyenler dinsiz” dedi ve sonra da yıllara mal olan espriyi patlattı:

“Çayda tehlike yok bakın ben içiyorum, korkmadan için.”

Yine 80’li yıllarda AIDS dünyaya korku salarken yine rahmetli Sanat Güneşimiz Zeki Müren, “"AIDS asla Türkiye'ye gelemez, çünkü bizde tabiatın kanunu olan her cinsel ilişkiden sonra boy abdesti almak âdettendir" diyerek tarihe besteleri, şiirleri gibi unutulmaz bir iz bıraktı.

17 Ağustos depremi sadece olduğu bölgeye değil tüm ülkeye acı ve endişe verirken, bilim adamları depremin değil binaların ve bilgisizliğin insanları öldürdüğünü anlatmak için ekran ekran gezdiler… Ama halkımız bu bilgi akışından en “değerli” sonucu çıkardı:

Yine rahmetli bir büyüğümüz Prof. Ahmet Mete Işıkara’yı “yılın en seksi erkeği” seçti.

Gençler ve konulara vakıf olmayanlar hemen google başına, özellikle fotoğraflara odaklanmanızı öneririz…

Gelelim günümüze…

Pandemi döneminde iz bırakanlar dersek:

Medyada önde gelen bir markanın İngilizce versiyonunda Sağlık Bakanın soyadının “husband” (yani İngilizce Koca) ilan edilmesi.

Eldiven önce gereksiz, sonra yararlı sonra da zararlı diyen benzer eğitimden geçmiş onlarca insan…

Dezenfektanla abdest alma girişimi iddiası…

Ve de futbolumuzda tarihe geçecek kararlar, başarısızların ödüllendirilip bir tek Süper Lig şampiyonunu ilan edebilmek için sürdürülen çabalar…

Maçlarda virüs bulaşabilir, ama şampiyonluk kutlamasında, asker uğurlamasında, düğünlerde, taziye evlerinde, bayram gezmelerinde “anlayışlı” olabilir inancı… Aslına bakarsanız bir üst lige çıkan Karagümrük’ün kutlaması bile Başakşehir kutlamasından virüs bulaşması  açısından daha riskliydi ya neyse…

Ve de maskelerin olmaları gereken yer dışında her konuma uygun görülmesi: Sakal takkesi, dirsek bezi, cep mendili, alın siperliği, uyku gözlüğü ve daha niceleri…

Bir de yaşanan ya da yaşandığı öne sürülen olaylar var… Bir tanesi:

Testinin pozitif çıktığını öğrenen kişi, bütün köyle sarılıp öpüşüp helalleşti…

Ya da zeka sıkıntılı uydurulanlar:

Kadının biri kocasının telefonunu kurcalarken corona diye bir numara kaydedilmiş görür, numarayı arar ve kendi telefonu çalar.

Yani bazıları hastalığın kendinden bile daha sıkıcı…

Dileyelim örnekler çok artmadan salgın bizden sıkılsın ve yok olup gitsin…

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster