Ana SayfaYazarlarFatih ÇilSürdürülebilir Kalkınma
Fatih Çil [email protected] Fatih  Çil

Cumhurbaşkanı yalnız. Hep yalnız

05 Aralık 2016, 15:08 ---

Birkaç hafta önce Cumhurbaşkanımız "Milli Tarım Projesi" münasebetiyle çiftçilerle buluşmuş ve çok önemli mesajlar vermişti. Bu mesajların içinde en ilginç olanı şüphesiz kendini çobana benzetmesiydi.

Cumhurbaşkanımızın bu benzetmesi, arkasındaki felsefeyi ve Hz. Peygamberin (S.a.v.) konuyla ilgili hadislerini dillendirmesi benim aklıma birilerinin aksine "koyundan" ve "sürüden" çok "asayı" getirmişti.

Ta-Ha suresinde Yüce Allah'ın Hz. Musa’ya: O sağ elindeki nedir, ey Musa? Musa: O benim asamdır, ben ona dayanırım. Ve onunla koyunlarımın üzerine yaprak silkelerim. Benim için onda, daha başka menfaatler de vardır.”  “Ey Musa, onu at!” buyurduğu ayetler de geçen asayı.

Peki, ama neden?

Bana göre asa can da dâhil insanın tüm varlığını temsil eder. Onu atmak aslında yaratıcıya güvenerek insanın sahip olduğu her şeyden vazgeçip teslimiyet göstermesidir. 

Dünyayı yangın yerine çeviren zalimlerin ve onların uzantılarının, bizi birbirimize düşürerek birlik ve beraberliğimizi bozup yok edecek 15 Temmuz'da ki saldırısından sonra Cumhurbaşkanımız, canı da dâhil olmak üzere tüm varlığını temsil eden asasını atmış; Allah’ın izni ve milletimizin de eşsiz sağduyusuyla hepimizi sonu belki de yüzlerce yıl sürecek esaret ve felaketle bitecek bir  büyük beladan kurtarmıştır.

Hal böyleyken Cumhurbaşkanının hatırlattığı, anlamı açık olan hadisi bile zorlamayla oraya buraya çekenler, yaşananları bugün sanki bir film gibi değerlendirmektedir. Ancak yaşananlar film filan değildir. 

Cumhurbaşkanımızın bindiği o uçak Büyük Atatürk'ün, Samsun'a çıktığı Bandırma Vapuru'nu anımsatmaktadır. Türk milleti büyük ferasetiyle nasıl asasını atarak canıyla ve her şeyiyle kendini milletine adayan Gazi'yi  karşıladıysa, benzer bir şekilde asasını atan Cumhurbaşkanımızı da o şekilde karşılamış, akabinde kurtuluş coşkusu aynen 19 Mayıs’ta olduğu gibi dalga dalga tüm yurda yayılmıştır.

Bugüne gelirsek: "Bu örgütle mücadelede net bir duruş sergilediğim zamanlarda yanımda milletimden başka kimseyi göremedim “diyen Cumhurbaşkanımız, tek başına kaldığı o uğursuz günde nasıl yalnızsa faiz ve döviz ile başlattığı yeni savaşında da yalnızdır.

Ancak Cumhurbaşkanı bu savaşta asla ve asla yalnız bırakılmamalıdır.

Hatırlarsanız Büyük Atatürk, milli mücadele sonrası yaptığı bir konuşmada “Hayır savaş bitmedi. Asıl savaş şimdi başlıyor” demişti. Bu sözün bugünkü karşılığı “ 15 Temmuz’da savaş bitmedi. Asıl savaş simdi başlıyor.”dur.

Belki birileri farkında olmayabilir ama dünya 3. Genel Savaş’ın eşiğindeyken Cumhurbaşkanı asasını bir kez daha atmıştır. Ve inanın bu savaş en az 15 Temmuz kadar önemlidir. Bu, Gazi’nin yeni başlıyor dediği savaşın en önemli muharebesidir. Yani ekonomik bağımsızlığın. Şimdi Cumhurbaşkanımızdan sonra “asayı atma sırası” hepimizdedir.  Eğer bu sefer de Cumhurbaşkanı yalnız bırakılırsa gelecek nesillerin ve vatan için toprağa düşmüşlerin eli iki yakamızda olacaktır. Ve bugünler “Gerçek Vatan Sevgisinin” test edildiği ve “Ehl-i Vatan’ın”  yeniden ayağa kalması gereken günlerdir. Zamanı gelmişken kalkmazsak bir daha ayaklarımız üzerinde doğrulamayabiliriz. Bu unutulmamalıdır.

Devam edeceğiz

@sustainableturk

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
YAZARIN DİĞER YAZILARITümünü Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster