Gökhan Ugan [email protected] Gökhan Ugan

Bayram için finansal fıkralar

22 Eylül 2015, 09:40 ---

Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Siyasi belirsizlik, ekonomik kriz ve artan terör olayları hepimizin sinirlerini alt üst etmiş durumda. Dileğimiz bu karamsar tablonun bir an önce düzelmesi, barış ve kardeşliğin yeniden egemen olması. Bu nedenle, yaklaşan bayram arifesinde sıkılan yüreklerimize bir nebze olsun su serpmek adına finans dünyasına dair birkaç eğlenceli fıkrayı bayram şekeri niyetine sizlerle paylaşmak istiyorum. Beğeninize sunuyorum.

*     *     *

Piyasaların kötü durumundan endişelenen bir borsa yatırımcısı, müşteri temsilcisini aramış ve onun da aynı endişeyi duyup duymadığını sormuş. “Elbette” diye yanıtlamış müşteri temsilcisi, “Aslına bakarsanız geceleri bir bebek gibi uyuyorum”.  “Nasıl olur?” diye şaşırmış yatırımcı, “Volatilite bu kadar yüksekken bile mi?” “Evet” demiş müşteri temsilcisi, “Önce birkaç saat uyuyorum, sonra uyanıp birkaç saat ağlıyorum!”

*     *     *

Bir politikacı vatandaşlarına televizyondan sesleniyormuş: “Sevgili memur yurttaşlarım, size bir iyi bir de kötü haberim var. İyi haberim, maaşlarınıza %20 zam yapmaya yetecek parayı çok kısa zamanda toplayabileceğiz. Kötü haber ise, toplayacağımız para henüz sizlerin cebinde!”

*     *     *

Bir gazeteci ülkenin en zengin borsa yatırımcısıyla röportaj yapıyormuş: “100.000.000 TL tutarındaki servetinize nasıl sahip olduğunuzu bize anlatabilir misiniz?” “Tabi” demiş yatırımcı, “50 yıl boyunca finansal piyasaları yakından takip etmeye, titizlikle yapmış olduğum finansal analizlere ve amcamdan miras kalan 99.999.999 TL’ye!”

*     *     *

Soru: Uzun vadeli yatırımcı kime denir? Cevap: Piyasa düşerken malda yakalanmış kısa vadeli yatırımcıya!

*     *     *

Dün tahmin ettiği şeylerin bugün neden gerçekleşmediğini yarın açıklayabilen uzmana borsa yorumcusu denir!

*     *     *

Tanrı borsa analistlerini neden yaratmıştır? Hava durumunu tahmin eden uzmanlar kendilerini daha iyi hissedebilsin diye!

*     *     *

Bir borsa yatırımcısı ağlamaklı bir sesle müşteri temsilcisine sorar: “Şimdi benim bütün param gerçekten yok mu oldu?” Temsilci güler, “Hiç öyle şey olur mu canım, paran sadece başka birisinin cebinde!”

*     *     *

Bir erkek için başarı, karısının harcadığı paradan daha fazla kazanabilmektir. Bir kadın için başarı ise böyle bir erkekle evlenebilmektir.

*     *     *

Son olarak Avrupa Birliği’ndeki finansal kriz ile ilgili bir şaka: Bir Yunan, bir İrlandalı ve bir Portekizli bara içmeye giderse hesabı kim öder? Cevap: Almanlar!

*     *     *

Hepinizin Kurban Bayramı kutlu olsun.

Saygılarımla,

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster