BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporİtalya'da şike skandalı ----

İtalya'da şike skandalı

İtalya'da şike skandalı
15 Ekim 2014 - 17:08 www.finansgundem.com

Şike çetesi, 2007'de dünya sıralamasında 49. sıraya kadar yükselen İtalyan tenisçi Daniele Bracciali'nin maçlarında şike yapmış.

İtalya'da şike skandalını soruşturan Cremona savcılığı, futboldan sonra tenis de şike tespit etti. 2011 yılında başlayan soruşturmada bugüne dek 100'den fazla kişi hakkında suç duyurusu yapılmıştı.

Şike şebekesini yönettikleri bilinen ve 2011 yılında tutuklanan Francesco Giannone, Manlio Bruni ve eski milli futbolcu Giuseppe Signori'nin, futboldan önce tenisteki bazı maçlarda da şike yaptırdığı ortaya çıktı.

Söz konusu çetenin, SKYPE aracılığıyla irtibat kurdukları 2007 yılında dünya tek erkekler sıralamasında 49. sıraya kadar yükselen İtalyan tenisçi Daniele Bracciali'ye, hangi maçları kazanması ya da kaybetmesi yönünde talimat verdiği belirtildi. Bracciali'nin, maçlardaki set skorlarını dahi çete liderlerinden gelen talimat doğrultusunda belirlediği ifade edildi.
Cremona Savcısı Roberto Di Martino gerek futbol ve gerekse tenis sporunda yapılan şikelerin  soruşturmasının paralel olarak sürdürüldüğünü önümüzdeki günlerde yeni gözaltılar olabileceğini medyaya açıkladı. 

Şike yapmakla suçlanan Daniele Bracciali, halen dünya çift erkekler klasmanında 56. sırada yer alıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)