BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporİşte Galatasaray'ın UEFA'ya teklifi!----

İşte Galatasaray'ın UEFA'ya teklifi!

İşte Galatasaray'ın UEFA'ya teklifi!
12 Şubat 2016 - 10:23 www.finansgundem.com

Finansal Fair Play kriteri nedeniyle Avrupa’dan 1+1 yıl men cezası alma tehlikesiyle karşı karşıya olan G.Saray, UEFA yetkililerine bu teklifi sunacak

Finansal Fair Play kriteri nedeniyle Avrupa’dan 1+1 yıl men cezası alma tehlikesiyle karşı karşıya olan Galatasaray, UEFA yetkililerine “Cezamızı erteleyin. Eğer, yükümlülüklerimizi yerine getiremezsek, o zaman cezamızı iki yıl olarak verin” diyecek.

Galatasaray, tarihi zirvede UEFA’ya sunacağı ideal çözüm formülünü belirledi; 0+2... Sarı Kırmızılı kulüpte artık tüm gözler 23 Şubat’ta UEFA yetkilileri ile yapılacak kritik görüşmeye çevrildi...

Hürriyet'in haberine göre, Finansal Fair Play kriteri nedeniyle Avrupa’dan 1+1 yıl men cezası alma tehlikesiyle karşı karşıya olan Cimbom’da tek hedef UEFA engelini hasarsız atlatmak. İsviçre’deki tarihi toplantıya kilitlenen Galatasaray’da yoğun mesai harcayan Başkan Dursun Özbek, önemli bir stratejik çözüm belirledi.

RAKAM 10 MİLYON EURO’NUN ALTINA DÜŞECEK

Gelirleri arttırıcı projeler ve giderleri azaltmak adına önlemler alan Özbek, İsviçre’deki zirvede UEFA’ya önemli bir çözüm formülü sunacak.

Peki, nedir UEFA’ya sunulacak olan bu formülün açılımı, gelin hep birlikte bakalım...

UEFA’nın, Mayıs 2016 tarihinde 10 milyon Euro’nun altına inmesini istediği Sportif A.Ş. zararını, Özbek, Divan Kurulu’nda 7.5 milyon Euro’ya kadar düşüreceklerini açıklamıştı. Bu konuda tüm argümanları UEFA’ya sunacak olan Galatasaray, 2 yıl üst üste zarar rakamını 10 milyon Euro’nun altına düşüreceği garantisini verecek. Ve işte bu noktada G.Saray, UEFA’ya ‘şartlı ceza erteleme’ talebinde bulunacak. 

DAHA AĞIR BİR CEZAYA RAZI OLACAKLAR

Bu yaptırım da önemli bir şarta bağlanarak, ‘1+1’ yıl olarak öngörülen men cezasının ‘0+2’ olarak belirlenmesini isteyecek.

Galatasaray, UEFA’ya Mayıs 2016 ve 2017’de zarar rakamının 10 milyon Euro’nun altına ineceğini taahhüt edip “Eğer 2 yıl üstüste bu kriteri sağlarsak, cezamızı kaldırın. Yükümlülüğe uyamaz ve zararımızı bu rakamın altına indiremezsek bize iki yıl ceza verin” diyerek yaptırımın 0+2 olarak belirlenmesini talep edecek.

Yani, Galatasaray mali tablosunun iyiye gittiğinin altını çizip ceza erteleme talebinde bulunurken, şartlar yerine gelmezse daha ağırına razı olduğunu belirtecek.

İSVİÇRE'YE 3 GÜN ÖNCEDEN GİDECEKLER

23 Şubat’taki tarihi zirve için Galatasaray Kulübü, 3 gün önceden İsviçre’ye çıkarma yapacak. Başkan Dursun Özbek, Genel Sekreter Fatih İşbecer ve yönetim kurulu üyesi Ural Aküzüm, 20 Şubat’ta İsviçre’ye uçacak. UEFA ile yapılacak olan tarihi zirvede Galatasaray’ın avukatlığını yapacak olan Jean Luis Dupont ile bir araya gelinecek.

Ünlü avukat, konuyla ilgili tüm bilgileri istedi. Dupont ile yapılacak olan görüşmeden sonra savunmanın son hali de şekillenecek. Yöneticiler buradan Lazio maçı rövanşı için Roma’ya geçecek.

PERSONEL TENSİKATI GÜNDEMDE

Mayıs 2016’da UEFA’nın 10 milyon Euro olarak belirlediği zarar rakamını daha da aşağıya çekeceğinin garantisini veren Başkan Dursun Özbek, yoğun bir mesai harcıyor.

Gelirleri arttırıcı projelerin yanı sıra yönetim giderleri kısmak adına da kolları sıvadı. UEFA FFP kriteri kapsamında istenilen mali tabloya kavuşmak adına bu ay içinde personel tenkisatına da gidilecek. Ayrıca amatör branşların bütçeleri de aşağı çekilecek.

Gelirleri arttırıcı projeler içinde ‘Tek Yürek Tek Bilek’ adı altında düzenlenen bileklik kampanyasının yanı sıra loca satışı, Burak Yılmaz’ın transferinden elde edilen gelir, Ali Sami Yen Otelinin işletmesi adına bazı otel zincirlerinin yaptığı tekliflerde dosyaya eklenecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)