BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporEski SPK başkanı Cimbom'da----

Eski SPK başkanı Cimbom'da

Eski SPK başkanı Cimbom'da
01 Ekim 2013 - 06:55 www.finansgundem.com

Galatasaray Sportif A.Ş’nin yönetiminde yer alan 4 profesyonel yönetici, daha önce üstlendikleri görevlerle dikkat çekiyorlar...

Galatasaray’da Fatih Terim’in görevine oybirliğiyle son verip yerine İtalyan Mancini'yi getiren Sportif A.Ş’nin yönetiminde 4 profesyonel yönetici bulunuyor. Eski SPK (Sermaye Piyasası Kurulu) başkanı Doğan Cansızlar ile Yıldız Holding’in Mali Grup Başkanlığı görevini sürdüren Mehmet Atilla Kuruma da bu isimler arasında...
Dün açıklanan demokratikleşme paketine kadar Türkiye’nin son bir aydır bir numaralı gündemi Galatasaray ve Fatih Terim olmuştu. Terim’in 4 maçlığına Milli Takım hocalığına getirilmesinin ardından, Galatasaray’ın 3 Eylül’de sözleşmeyi 2 yıl uzatma girişimiyle devam eden süreç 24 Eylül’de Terim’in görevden alınmasıyla sona erdi. Bu süreçte her iki tarafın da karşılıklı suçlamaları gündeme damga vururken, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal yaptığı her açıklamada “profesyonelleşme' ve 'kurumsallaşma'ya dikkat çekti.
Fatih Terim’in görevine son verilmesiyle ilgili kararın ‘yönetim kurullarında’ oybirliğiyle alındığı açıklandı. Galatasaray’da Terim’in gönderilme kararı, gerek dernek yönetim kurulunda, gerekse futbol takımını da bünyesinde bulunduran Galatasaray Sportif A.Ş’de oylandı. Galatasaray’da Sportif A.Ş’nin yönetim kuruluna, son dönemdeki yapılanmayla 4 profesyonel yönetici alındı.
ESKİ SPK BAŞKANI
Terim’in sözleşmesinin feshedilmesine oybirliği ile karar veren Sportif A.Ş’nin yönetim kurulunda Adnan Nas, Mehmet Bahadır Kaleağası, Mehmet Atilla Kuruma ve Suat Sarı profesyonel yönetici kimliğiyle yer alıyor. Yönetim kurulunda ayrıca Doğan Cansızlar da bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor. Cansızlar, Sportif A.Ş’de Denetim Komitesi’ne ve Kurumsal Yönetim Komitesi’ne başkanlık ediyor.
Hürriyet'te yer alan analize göre, SPK ile sermaye arttırım sürecinde sorunlar yaşayan Galatasaray Sportif A.Ş, yönetim kuruluna giren eski SPK başkanı Cansızlar, Yeminli Mali Müşavirlik ve Sermaye Piyasası Lisans belgelerine de sahip. Cansızlar altı yıl süreyle (2000-2006) Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı görevini tamamladıktan sonra kendi isteğiyle emekliye ayrılmıştı. 
TÜSİAD’DAN TRANSFER
Denetim Komitesi’ne üye olarak atanan isim ise Bahadır Kaleağası... Kaleağası, Sportif A.Ş’de oluşturulan Riskin Erken Saptanması Komitesi’nde de başkanlık görevini yürütüyor. Galatasaray Lisesi mezunu olan Kaleağası, 2008 yılından beri Brüksel, Berlin, Paris, Washington DC ve Pekin’de temsilcilikleri bulunan TÜSİAD’ın dış etkinliklerini kapsayan Uluslararası Koordinatörü olarak görev yapıyor.
Kurama yönetimde
Sportif A.Ş’de profesyonel olarak görev yapın diğer bir isim ise Mehmet Atilla Kurama... Kurama da Sportif A.Ş’de Riskin Erken Saptanması Komitesi’nde üye olarak görev yapıyor. Ülker Grubu’nun çatı şirketi Yıldız Holding’in Mali Grup Başkanlığı görevini sürdüren Kurama, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği, İstabul Ticaret Odası ve YASED’in de (Yabancı Sermaya Derneği) üyesi. Kurama ayrıca Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliği de yapıyor.
Nas profesyonel
Real Madrid maçı sonrası Fatih Terim için “Gitsin Fenerbahçe’yi de çalıştırsın” dediği iddia edilen Adnan Nas da Sportif A.Ş’de profesyonel olarak yönetim kurulunda. PricewaterhouseCoopers Yeminli Mali Müşavirlik firmasının kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanı olan Nas, Galatasaray Sportif AŞ’de Riskin Erken Saptanması Komitesi’nde üye. Sportif AŞ’de profesyonel bir diğer isim ise, İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi Suat Sarı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (1985-1994) İstanbul Trafik sinyalizasyon sisteminin kurulumunda proje lideri/kontrol mühendisi olarak çalışan Sarı, Havaş ve Çelebi Holding’de de görev yaptı.
Galatasaray Sportif Yönetim Kurulu
Ünal Aysal: Başkan
Adnan Nas: Profesyonel Yönetici
Doğan Cansızlar: Bağımsız Üye
Mehmet Bahadır Kaleağası: Profesyonel Yönetici
Murat İlbak: Yönetim Kurulu Üyesi
Mehmet Atila Kurama: Profesyonel Yönetici
İlhan Helvacı: Yönetim Kurulu Üyesi
Ural Aküzüm: Denetçi
Suat Sarı: Profesyonel Yönetici
Riskin Erken Saptanması Komitesi nedir?
Pay senetleri borsada işlem gören şirketlerin yönetim kurulları, şirketin varlığını, gelişmesini ve devamını tehlikeye düşüren sebeplerin erken teşhisi, gerekli önlemler ve çarelerin uygulanması ve riskin yönetilmesi amacıyla, uzman bir komite kurarak sistemi geliştirmekle yükümlü tutuldu. Bunun için de Riskin Erken Saptanması Komitesi kurulması zorunluluğu getirildi. Denetim komitesi yönetimi gözetlerken, bu komite sadece risklere odaklanıyor.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Orümcek01 Ekim 2013 11:24

    GS'de neler oluyor kimler yönetecek bu takımı karma karışık hal aldı. Futbolcu ve taraftarlar arasında iletişim bozukluğu yaratmasın.