BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporDerbide gülen Galatasaray oldu----

Derbide gülen Galatasaray oldu

Derbide gülen Galatasaray oldu
18 Ekim 2014 - 10:57 www.finansgundem.com

Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk derbisinde Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Gülen taraf Galatasaray oldu.

Sezonun ilk derbisini kazanan Fenerbhaçe'yi 2-1 yenen Galatasaray oldu. Maça damga vuran ise 87 ve 90+1'de iki nefis gol atan Sneijder oldu.

Bir sağdan, bir soldan 'Aslan'
 

Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk büyük derbisi nefesleri kesti. Haftaya 10'ar puanla giren Galatasaray'la Fenerbahçe'nin TT Arena'daki karşılaşmasında iki takım da kazanarak moral bulmak ve zirve yarışında darbe almamak için sahadaydı.



Fenerbahçe'yi konuk eden Galatasaray'da Burak Yılmaz ilk 11'de sahaya çıktı. Tedavisi nedeniyle sarı-kırmızılı takımın yalnızca dün yaptığı son idmana katılabilen Burak, yoğun tedavi sürecinin ardından bu önemli karşılaşmada sahadaki yerini aldı. Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Fenerbahçe derbisine takımını iki değişiklik yaparak çıkardı. Ligde son oynanan Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçının ilk 11'inde bulunan Alex Telles ve Yasin Öztekin, Fenerbahçe karşısında İtalyan teknik adamın tercihleri arasında yer almadı. Prandelli, bu iki oyuncuyu ilk 18'e almazken, yerlerine ilk 11'de Veysel Sarı ile Blerim Dzemaili'ye görev verdi.

Arena'da Wesley Sneijder'in gecesi

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ise  derbi maçta görevlendirdiği Meireles'e 4 maç, Emenike'ye de 2 maç sonra ilk 11'de yer verdi. Sarı-lacivertli takımın teknik patronu, ligde son 4 maçtır ilk 11'de yer verdiği Diego'yu yedek bırakırken, bu futbolcunun yerine orta alanda Meireles'i görevlendirdi. Meireles sakatlığının ardından 4 maç sonra derbide sahaya çıktı. Fenerbahçe'nin ligde son iki maçına yedekler arasında başlayan Emenike, Galatasaray derbisinde 11'e girdi. Bekir İrtegün'ün kırmızı kart cezalısı olması nedeniyle takımın iki yabancı stoperi, mücadeleye beraber başladı. Ligin 5. haftasında Bekir'in kırmızı kart gördüğü Torku Konyaspor maçına Kadlec ilk 11'de başlamış, Alves ise 64. dakikada oyuna girmiş ve iki futbolcu ilk kez aynı anda sahada yer almıştı.

Bir sağdan, bir soldan 'Aslan'

Belindeki sorun nedeniyle A Milli Futbol Takımı'nın Çek Cumhuriyeti ve Letonya ile yaptığı 2016 Avrupa Şampiyonası eleme maçlarının aday kadrosundan çıkarılan Fenerbahçeli kaleci Volkan Demirel, tedavisinin ardından derbide görev yaptı.


Fenerbahçe'ye bir kötü haber daha















AĞLAYARAK STADI TERK ETTİ

Fenerbahçe'nin orta saha oyuncusu Emre Belezoğlu, sakatlığı nedeniyle oyundan ağlayarak çıktı.

Ağlaya ağlaya











Karşılaşmaya etkili başlamak isteyen Galatasaray, ilk dakikalarda Fenerbahçe kalesine kanatlardan geliştirdiği ataklarla tehlike yaratmaya çalıştıysa da bunda başarılı olamadı ve oyun temposunu da çabuk kaybetti. Rakibi karşısında orta sahayı geçmekte zorlanan sarı-kırmızılı takımın bu bölgede kaybettiği toplar da kalesine tehlike olarak döndü. Galatasaray'ın ilk dakikalardaki baskısını çabuk kıran Fenerbahçe, orta alanda topa sahip olarak oyunu rakibinin sahaya yığmaya çalıştı. Özellikle kanatları Kuyt ve Alper ile iyi kullanan sarı-lacivertli takım, ileride Emenike ile gol arayışına girdi. Etkili savunmasıyla ilk yarıda rakibine neredeyse pozisyon vermeyen Fenerbahçe, hücumda ise yakaladığı fırsatları değerlendiremedi ve soyunma odasına 0-0 berabere gitti.

Özellikle Emenike ilk 45 dakikada sarı kırmızılı defansı zorlayan isim oldu. Galatasaray ise uzaktan şutlar dışında etkili olamadı.

GALATASARAY: Muslera, Veysel, Chedjou, Semih, Tarık, Melo, Dzemaili, Selçuk, Olcan, Sneijder, Burak

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Bruno, Kadlec, Caner Erkin, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Meireles, Alper Potuk, Kuyt, Emenike
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ismail kartalın hatası19 Ekim 2014 06:40

    hantal selçuk şahini alarak ilk yanlışı yaptı,orta saha çöktü,,,hadi 10 kişi kaldın,,kaleci volkan "sakatım"diyor,,sağa sola uçamayacağı belli,,çıkartması gerekirdi.