BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporAcun Dünya Kupası'ndan niçin vazgeçti----

Acun Dünya Kupası'ndan niçin vazgeçti

Acun Dünya Kupası'ndan niçin vazgeçti
23 Nisan 2014 - 21:13 www.finansgundem.com

TV8 Dünya Kupası yayından vazgeçti. TRT, "TV8'in HD çıkışı yok" dedi. Acun iddiayı yalanladı: Maçlar çok pahalı

Acun Ilıcalı, TV8'i satın aldıktan sonra TRT ile 2014 FIFA Dünya Kupası'nın bazı maçların yayınlanmasıyla ilgili bir anlaşma yaptı. Ancak bu anlaşmanın bozulacağı belirtildi. Konuyla ilgili olarak TV8'den yapılan açıklamada ise, "2014 Dünya Kupası maçlarının kanalımızda yayınlanmaması ile ilgili haberler üzerine bir bilgi karışıklığı yaşanmaması adına aşağıdaki kısa açıklamayı bilgilerinize sunarız.
TV8, Dünya Kupası maçlarının bir bölümünü yayınlama konusunda yaptığı fizibilite ve finansal çalışma neticesinde, bu büyük bütçeli organizasyona ait alt lisans satın alınmasını bu aşamada uygun bulmamıştır.
TV8’in HD yayınları ile ilgili alt yapısı mevcut olup, bu hizmetini büyük ve sürpriz projeleri ile hazırlandığı Eylül’de başlayacak yeni yayın dönemi öncesi, yaz aylarında sunacaktır" denildi.
TRT yetkililerinin de bu konuda verdiği son  bilgi şuydu:
“O iş olmadı. Çünkü Dünya Kupası maçlarının  pazarlama hakkını elinde bulunduran ve bize de satan Avrupa Yayın Birliği’nin (EBU) kriterlerinden biri HD yayın mecburiyeti... EBU, TV8’in HD çıkışı olmadığı için Dünya Kupası maçlarını yayınlamasına izin vermedi. mO nedenle 2014 FIFA Dünya Kupası’nın tüm maçları sadece TRT’de.”

ACUN: DÜNYA KUPASI MAÇLARI ÇOK PAHALI
Ancak tüm bu gelişmelere karşın, sorunun HD yayın mecburiyetinden kaynaklanmadığı, asıl gerekçenin maç yayınlarının çok pahalı olmasından kaynaklandığı ortaya çıktı. Galişmeyi Ali Eyüboğlu, Milliyet'teki köşesine taşıdı, Eyüboğlu, Acun Ilıcalı ile arasında geçen telefon konuşmasını böyle yazdı:
Salı günü öğlen cep telefonum çaldı, baktım Acun Ilıcalı...
Açtım, Dominik’ten aradığını ve orada saatin 4.30 olduğunu söyledi.
Acun’un amacı, Dominik’le aramızdaki saat farkını hatırlatmak değildi elbette. Dünya Kupası maçlarını tv8’in yayınlayamayacağı yazıma şöyle bir itirazı vardı:
“Evet yazdığın gibi tv8 Dünya Kupası maçlarını yayınlamayacak. Ancak HD çıkışımızın olmaması değil mesele. İstesem anında geçerim HD’ye ama şimdilik geçmiyorum. Dünya Kupası maçlarına talip olan bendim, ama vazgeçtim. Çünkü 230 bin euro’ya (yaklaşık 678 bin lira) geliyor. Biliyorsun yazın reklamlar azalır ekranlarda. Temmuz ayındaki reklam gelirleriyle maç yayın giderlerini karşılayamayacağımız için vazgeçtik.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)