BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaZorunlu karşılıklar kaldırılacak mı?----

Zorunlu karşılıklar kaldırılacak mı?

Zorunlu karşılıklar kaldırılacak mı?
26 Aralık 2014 - 07:41 www.finansgundem.com

Çin, bankaların bazı mevduatlar için ayırması gereken zorunlu karşılığı geçici olarak kaldırmayı planlıyor

Çin, konu ile ilgili bilgi sahibi kişilerin ifadelerine göre, bankaların bazı mevduatlar için ayırması gereken zorunlu karşılığı geçici olarak kaldırmayı planlıyor. Dünyanın ikinci en büyük ekonomisi olan Çin’in söz konusu girişimi, ülke ekonomisindeki yavaşlama ile birlikte kredileri destekleme çabalarına işaret ediyor.

Verilen bilgilere göre ticari bankaların mevduat dışı finansal kurumlar için tuttukları tasarruflara karşılık olarak rezerv ayırma zorunluluğu olmayacak. Konunun kamuoyuyla paylaşılmasına ilişkin yetkileri olmadığı için isimlerinin açıklanmasını istemeyen kişilerin aktardığı bilgilere göre Çin’in söz konusu kararı, bankaların kredi-mevduat oranlarının hesaplanmasında yapılması planlanan değişikliklerin bir parçası.

Rezerv zorunluluğunun geçici olarak kaldırılması, kredileri artırma ve ekonomiyi destekleme ihtiyacı içinde olan Çin Merkez Bankası’nın (PBOC) bankacılık sektörüne yönelik genel bir zorunlu karşılık oranı indirimi yerine geçen bir başka girişim olarak görülüyor.  Geniş kapsamlı bir indirimin güçlü bir genişleme sinyali vererek hisse senedi piyasasında çalkantıya yola açabileceği endişesi taşıyan PBOC, geçtiğimiz dört ay içinde en az dört kez dikkatleri üzerine çekmeden ek likidite sağladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)