BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaZeybekci'den yükselen dolar yorumu!----

Zeybekci'den yükselen dolar yorumu!

Zeybekci'den yükselen dolar yorumu!
05 Mart 2015 - 06:49 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci kurla ilgili endişe olmadığını bildirerek ''Müdahale etmemek lazım piyasa kendi dengesini bulacaktır'' dedi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, katıldığı bir toplantının ardından arda arda rekor kıran dolarla ilgili konuştu. Zeybekci, Türkiye'nin kurla ilgili yaşadığı bir endişenin olmadığını kaydederek müdahale edilmemesi gerektiğini söyledi.

Zeybekci, ''Gelecekle ilgili beklentilerimizde endişe yok. Müdahale etmemek lazım piyasa kendi dengesini bulacaktır. Bizim şu anda faizde daha fazla indirim yapmış olmamız gerekirdi'' dedi.

Euro/Dolar paritesindeki 1 puanlık düşüş ihracatta aylık 550-600 mlyon dolarlık düşüşe neden oluyor şeklinde konuşan Zeybekçi, "İthalattaki düşmeyi destekleyici ama ihracattaki düşmeyi de önleyici elimizde tedbirler var, inşallah onları da yapacağız. İthalatın 30 milyar dolar düşme içinde olacağını hedefliyoruz" dedi.

Ekonomi Bakanı Zeybekci, katıldığı bir toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken rekorlar kıran dolarla ilgili konuştu.
 
Zeybekci sözlerine şöyle devam etti: "Faiz artırımı sırasında TCMB üç göstergeyi birden artırdı, şimdi de ilk kez üç göstergeyi birden indirdi teknik olarak doğru ama şimdiye kadar iki indirim daha yapması gerekirdi. Kurdan enflasyona gelen katkı geçici, yapısal değil; çekirdek enflasyon da düşüş eğiliminde. Türkiye'nin gelecek ile ilgili beklentileri pozitif; faiz indiriminin devam edeceğini düşünüyorum."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)