BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYeni kabine piyasaları nasıl etkileyecek?----

Yeni kabine piyasaları nasıl etkileyecek?

Yeni kabine piyasaları nasıl etkileyecek?
24 Kasım 2015 - 14:22 www.finansgundem.com

TEB Yatırım Araştırma Müdürü İbrahim Usul, Davutoğlu'nun açıkladığı yeni kabinenin piyasalara etkilerini değerlendirdi

TEB Yatırım Araştırma Müdürü İbrahim Usul, ekonomi tarafından Başbakan Yardımcısı olarak Mehmet Şimşek'in aktif olacağını kaydetti.
 
İbrahim Usul Foreks'e yaptığı açıklamada, yeni kabinede Mehmet  Şimşek'in Başbakan Yardımcılığına getirildiğine işaret ederek, "Eski  Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan kabinede yer almazken, Mehmet Şimşek piyasanın önceden bildiği bir isim.  Dolayısıyla ekonomi tarafında Başbakan Yardımcısı olarak Mehmet Şimşek aktif olacaktır" diye konuştu.
 
Usul, açıklanan yeni kabinenin piyasa tarafına önemli bir olumsuz  etkisinin olmayacağını tahmin ettiklerini vurgulayarak, şunları söyledi:
 
"Yeni kabinenin açıklanmasının ardından kurlarda bir yukarı hareket yaşandı.  Ancak bu hareket de kalıcı olmadı. İkinci yarıda Borsa İstanbul tarafında kabine etkisini göreceğiz. Ancak bugünün kritik gelişmesi Suriye sınırında Rus uçağının sınır ihlali sonrasında Türk Hava Kuvvetleri tarafından düşürülmesi. Yeni kabine oluştu.
 
Bundan sonra süreçte piyasanın Suriye tarafında daha duyarlı olduğunu görebiliriz. Bölgede gerginliği artırabilecek gelişmeler piyasa tarafında da baskı oluşturmaya devam edecektir. Dolayısıyla Suriye sınırındaki gelişmeleri bundan sonraki süreçte daha yakından izlemek lazım.
 
İlk yarıda BIST 100 Endeksi'nde yüzde 1,5 dolayında bir değer kaybı vardı. İkinci yarıda endeksin bir miktar toparlanmasını bekleyeceğiz. Piyasada yeniden 79000 seviyesine doğru bir hareket görülebilir."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)