BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYellen'in endişeleri gereksiz----

Yellen'in endişeleri gereksiz

Yellen'in endişeleri gereksiz
24 Aralık 2015 - 12:11 www.finansgundem.com

Goldman Sachs ekonomistlerine göre, Fed Başkanı Janet Yellen'in, yabancı enflasyonun zayıf seyretmesinden dolayı endişe duymasına gerek yok

HSBC, yakın zamanda yayınlanan raporunda, önümüzdeki yıl, yurtdışı enflasyonunun Fed'in faiz artırma becerisini kısıtlayacağını söylemişti. Goldman ise tersini iddia ediyor ve Yellen ve ekibinin önümüzdeki yıl 4 kez faiz artıracağını düşünüyor.

Goldman'dan David Mericle ve Daan Struyven, Çarşamba yayınlanan raporlarında müşterilerine, "Emtia fiyatları ve doların değer kazancı etkisinin dışında küresel çapta deflasyonist bir güç emaresi henüz yok" dedi.

Goldman Sachs raporunda, enerji ve gıda fiyatlarından arındırılmış küresel enflasyonun her bir OECD ülkesi üzerindeki etkisi araştırıldı. Raporda, istatistiksel olarak, uluslararaı enflasyonun ABD üzerinde herhangi bir etkisinin olmadığı vurgulandı.

Mericle ve Struyven'e göre, ABD'de çekirdek enflasyon sepetinin yüzde 70'i küresel fiyat baskılarına duyarsız hizmetlerden oluştuğu için sonuçların şaşırtıcı değil.

Rapora göre, ithalat fiyatlarının enflasyon üzerinde bir etkisi bulunsa da bu etki dünyanın herhangi bir yerindeki ekonomik zayıflıktan daha çok dövizdeki dalgalanmalar nedeniyle oluyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)