BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYellen 2015'te faiz artışı bekliyor----

Yellen 2015'te faiz artışı bekliyor

Yellen 2015'te faiz artışı bekliyor
27 Mart 2015 - 21:49 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Yellen faiz artışının bu yıl gerçekleşmesini beklediğini ifade ederken, sıkılaşmanın aşamalı olacağını söyledi

ABD Merkez Bankası Fed Başkanı Janet Yellen, faiz artışının bu yıl gerçekleşmesini beklediğini ifade ederken, sıkılaşmanın aşamalı olacağını ve tahmin edilebilir bir yol izlenmeyeceğini söyledi.

San Francisco'da bir konuşma yapan Fed Başkanı Yellen ''Şartların federal fonlama oranlarında bu yıl faiz artışını gerektirmesini bekliyorum. Diğer Fed yetkilileriyle genel beklentimiz, önümüzdeki birkaç yılda Faiz oranlarının aşamalı bir biçimde artması'' diye konuştu.

Yellen sözlerine ''İlk artışın ardından, yetkililer belirli aralıklarda önceden tespit edilmiş ve benzer seviyedeki artışları içeren bir sıkılaşma sürecini takip etmeyecek'' diye devam etti.

Politikanın ekonomik koşullara göre belirleneceğini belirten Yellen ''Sıkılaşma hızlanabilir, yavaşlayabilir ve duraksayabilir. Hatta reel aktivite ve enflasyondaki beklenen gelişmelere göre yön değiştirebilir'' dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)