Ana SayfaPara PiyasaYatırımcılar ne yapmalı?---

Yatırımcılar ne yapmalı?

1 / 6
Yatırımcılar ne yapmalı?
01 Şubat 2016 - 11:28 www.finansgundem.com

Sanayi şirketleri 2015 dördüncü çeyrek bilançolarını açıklamaya başlıyor. 2015'te yüksek kur finansallar üzerinde belirleyici oldu. Ancak son çeyrekte nispeten güçlü olan TL'nin şirketlerin FVAOK ve kârlılıklarını olumlu etkilemesi bekleniyor. 2016'da ise yüksek kur ve düşük petrol yanında hükümetin ekonomik önlemleri de bilançoları etkileyecek. Bu yıl kârlarda yüzde 15-20 artış bekleniyor.

Geride bıraktığımız haftada TSKB, İş GYO ve Anadolu Sigorta'nın finansal sonuçlarını açıklamasıyla beraber, 2015 dördüncü çeyrek ve yıl sonu bilanço açıklamaları resmen başlamış oldu. Uzun zamandır borsa şirketlerinin bilançoları ile ilgili yaptığımız haberlerde olduğu gibi, 2015 yılı dördüncü çeyrek döneminde de finansallar üzerindeki başrol oyuncusu değişmedi. Yüksek kur, hem son çeyreğin hem de yıl sonu bilançolarının belirleyicisi oldu. Düşük petrol de yine şirketlere maliyet açısından olumlu bir etkide bulunduğu için, bu dönem petrol fiyatları da şirketlerce takip edildi. Bu noktada 2015'in üçüncü ve dördüncü çeyrekleri arasında bir miktar değer kazanan TL'nin, özellikle döviz borcu bulunan şirketleri nispeten iyi etkilediği görüldü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster