Ana SayfaPara PiyasaYatırımcı yeniden dolara koştu---

Yatırımcı yeniden dolara koştu

1 / 5
Yatırımcı yeniden dolara koştu
31 Ekim 2014 - 06:55 www.finansgundem.com

ABD Merkez Bankası (Fed) bilançosunu 1.66 trilyon dolar artırırak tarihi büyüklüğe çıkardığı tahvil alım programını 15 milyar dolar daha azaltarak sonlandırdı. Fed’in parasal genişlemeyi bitirmesi ve bunun yanında, özellikle istihdam ve enflasyon piyasası hakkındaki ‘sözlü müdahale’ olarak yorumlanabilecek açıklamaları dolara doping olurken, borsalarda ve emtia piyasalarında satış dalgası başlattı. Fed’in faizlerin tahminlerden önce artabileceğine işaret eden yorumlarının ardından gelişen ülke ve emtia piyasalarında düşüşün sürmesi bekleniyor. 

Dünya'da yer alan habere göre, Fed, para politikası kurulu toplantısının ardından aylık tahvil alım programını sonlandırdığını açıklarken, ABD istihdam piyasasındaki durgunluk için kullandığı “belirgin” ifadesine de yer vermeyerek ekonomideki beklentilere duyduğu güveni ortaya koydu. Fed toplantısı sonrasında yapılan açıklamada son dönemde finansal piyasalarda yaşanan volatilite, Avrupa’da büyümeye dair sorunlar ve zayıf enflasyon görünümünün; işsizlik ve enfl asyon hedefl erindeki ilerlemeyi olumsuz etkilemesinin beklenmediği belirtildi. Fed ayrıca, gelecekte yapılacak faiz artırımlarının zamanlama ve hızını açıklanacak ekonomik verilere bağlayan esnek bir ifade de eklemiş oldu. 

Fed’in para musluğunu kapatması ve faizleri piyasalarda oluşan beklentinin aksine 1015 sonuna kalmadan artırabileceği algısının oluşmasıyla Asya ve Avrupa’da endeksler düştü. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster