BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıUkrayna'daki çatışmalar doları hareketlendirdi----

Ukrayna'daki çatışmalar doları hareketlendirdi

Ukrayna'daki çatışmalar doları hareketlendirdi
28 Ağustos 2014 - 17:53 www.finansgundem.com

Ukrayna'daki çatışmaların sertleşmesiyle yükselen jeopolitik risklerin etkisiyle döviz piyasası yeniden hareketlendi. Dolar 2.1730'a kadar çıktı.

Ukrayna'daki çatışmaların sertleşmesiyle yükselen jeopolitik risklerin etkisiyle döviz piyasası yeniden hareketlendi.
 
Rusya ile Ukrayna arasında devam eden gerginliklerin sürebileceğini gösteren askeri hareketlilik, merkez bankası'nın dün döviz piyasalarında estirdiği iyimser rüzgârları tersine çevirdi.
 
Merkez Bankası'nın politika faizini sabit tutmasıyla toparlanan lira, küresel gelişmelere bağlı olarak kazançlarını geri verdi ve dolar 2.17 liranın üzerine çıktı.
 
Merkez bankası'nın dün politika faizini indirmemesi sonrası 2.1506 liraya kadar gerileyerek iki haftanın en düşük düzeyini gören dolar, 2.1730 liraya kadar çıktıktan sonra, 2.16 - 2.17 aralığında hareket etmeye başladı.
 
Dövizde yukarı yönlü hereket gösterge faiz üzerinde de etkili oldu ve 13 Temmuz 2016 vadeli tahvilin faizi yeniden yüzde 9'u aşarak, dünkü kapanışın yüzde 1.1 üzerine, yüzde 9.14 düzeyine çıktı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)