BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaUcuz kredi dönemi sona yaklaşıyor----

Ucuz kredi dönemi sona yaklaşıyor

Ucuz kredi dönemi sona yaklaşıyor
19 Eylül 2014 - 09:28 www.finansgundem.com

Moody's, şirketler için ucuz kredi dönemlerinin sonu yaklaştığı uyarısında bulundu

Moody's, ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz artırımlarının erken başlamasa da, tırmanışın hızlı olacağının ipuçlarını veren açıklamasını, 'Şirketler için ucuz kredi dönemlerinin sonu yaklaştı' yorumunu yaptı.

Moody's Sermaye Piyasaları Araştırma birimi Başekenomisti John Lonski'nin kaleme aldığı değerlendirme raporunda, 'Sıfır faizli FED kaynakları ABD ekonomisinin canlanmasını sağladı ama bu hiç bir zaman sonsuza dek bolluk anlamına gelmiyor' dedi ve ekledi:

'Şirket kredileri, cömert para politikasının sağladığı bol likiditeden oldukça iyi bir şekilde yararlandılar. Ama maalesef, aşırı bol likidite, çoğunlukla sermaye yapılarında yarattığı sürdürülemez durumları maskeliyor.'

Lonski, konvansiyonel bakış açısının tersine, faiz artışlarının şirketlerin borçlanmalarını aynı hızda azaltmadıklarına dikkat çekti ve 'Tersine, şirket borçları, sıkılaştırmanın gelişimine bağlı olarak hız kazanır' dedi.

Lonski, örnek olarak 2004 ile 2007 arasındaki sıkılaştırma döneminde, finans kesimi dışındaki şirketlerin borçlarının yıllık artış hızının yüzde 0.9 düzeyinden yüzde 9.4 düzeyine tırmandığını anımsattı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)