BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürkiye’den sermaye çıkışları arttı----

Türkiye’den sermaye çıkışları arttı

Türkiye’den sermaye çıkışları arttı
27 Ağustos 2015 - 07:14 www.finansgundem.com

Yabancı yatırımcı, gelişen piyasa varlıklarına olan güvenin azalması ile bu yıl 4.5 milyar dolarlık Türk tahvili satış yaptı ve bu rakam artabilir

Gelişen piyasa varlıklarına olan güvenin kötüleşmesi Türkiye’den görülen sermaye çıkışlarını artırabilir. Yabancı yatırımcı artan politik belirsizlik ile bu yıl 4.5 milyar dolarlık Türk tahvili satışı yaptı.

BloombergHT'nin haberine göre, ülke CDS’leri 4 yılın en yüksek seviyesine ulaşırken, Lira dolar karşısında rekor düşük seviyelere indi. Buna karşın Merkez Bankası faiz oranlarını artırmaya karar verebilir ancak bu, kredi talebini azaltma ve gayrisafi yurtiçi hasılayı düşürme riskleri taşıyor. Türkiye’nin 2015 büyüme için konsensüs Ocak ayından bu yana 60 baz puan düşerek yüzde 2.9’a indi.

Etkilenen şirketler: İşbank, Akbank, Vakıfbank ve Yapı Kredi Türkiye’nin en büyük bankaları olma özelliği taşıyor. Halkbank ve İşbank, 2. çeyrek dönemde finansal sonuçlarının ardından artan politik belirsizlik dolayısıyla 2015 finansal hedeflerini revize etmeye ihtiyaç duyabileceklerini belirtti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)