BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürkiye ekonomisi kötüye gidebilir----

Türkiye ekonomisi kötüye gidebilir

Türkiye ekonomisi kötüye gidebilir
30 Ağustos 2015 - 08:56 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, güçlü bir partinin iktidara gelmemesi halinde ekonominin kötüye gideceğini açıkladı

Gaziantep AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Şimşek, 7 Haziran seçimlerinde gereken mesajı aldıklarını belirterek, 1 Kasım seçimlerine güçlü reformlarla gireceklerini söyledi.

Muhalefet partilerinin marjinal kampanyalarla seçimlere girdiğini hatırlatan Şimşek, “AK Parti bir hak ve özgürlükler partisidir. AK Parti çok güçlü reformlarla seçime gidecek. Eğer seçimlerde güçlü bir parti çıkmazsa şu ana kadar kazanılan bütün birikimler kaybolacaktır. Biz mükemmel değiliz, elbette aksayan yönlerimiz var. Ama gereken öz eleştiriyi yaptık ve çalışıyoruz. Koalisyon müzakerelerinde ayak oyunları yapıldı. Anayasal sınırlar içerinde bu sıkıntılar aşılacaktır. İş temel haklara gelince geri duracak bir parti değiliz. Ama eli silahlı eşkıyalara da izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

"TÜRKİYE’DE UZLAŞMA KÜLTÜRÜ YOK"

Türkiye’de bir uzlaşma kültürünün olmadığını söyleyen Şimşek, "Koalisyon görüşmelerinde muhalefet partileri kapılarını sadece şeklen açık bıraktılar. Muhalefet partileri AK Parti’nin 13 yıllık hizmetlerini görmezden geldiler. Bu düşünceyi yanlış buluyoruz" dedi.

"ENFLASYON CANAVARI KONTROL ALTINA ALINDI"

Türkiye’de AK Parti iktidarları döneminde enflasyonun kontrol altına alındığını söyleyen Şimşek, “Türkiye bugün hala direnç gösteriyorsa bu AK Parti’nin yaptığı yapısal reformlar sayesindedir. Faiz düştü ve bankacılık ile ilgili sorunlar bitti. Türkiye AK Parti’nin hamlesiyle eşikten döndü ” ifadelerini kullandı. Yapısal sorunların hamaset edebiyatıyla çözülemeyeceğini belirten Şimşek, Türkiye’nin kısır bir döngüye girmesine izin vermeyeceklerini kaydetti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)