BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTurkcell Holding'den çok önemli adım!----

Turkcell Holding'den çok önemli adım!

Turkcell Holding'den çok önemli adım!
25 Mart 2015 - 16:49 www.finansgundem.com

Turkcell'e yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Turkcell Holding genel kurula temsilci gönderecek

Turkcell'e yakın kaynaklar, şirketin ana hissedarı olan Turkcell Holding'in ortaklarının yarın yapılması beklenen genel kurula temsilci gönderilmesi konusunda anlaşma sağladığını bildirdi.

AA muhabirinin Turkcell'e yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Turkcell İletişim'in yüzde 51 hissesine sahip bulunan Turkcell Holding ortakları yarın yapılacak genel kurula temsilci gönderilmesi konusunda anlaşma sağladı. Kaynaklar, olağanüstü bir durum söz konusu olmadığı sürece Turkcell Holding'in genel kurulda temsil edileceğini belirtti. Turkcell'in yüzde 51'ine sahip olan Turkcell Holding'te payı bulunan Alfa ve Çukurova Grubu arasında dolaylı Turkcell pay sahipliği ile ilgili yıllardır devam eden uzlaşmazlık, nedeniyle genel kurul yapılamıyor. Turkcell Holding'in temsilci seçerek genel kurula gönderememesi son 5 yıldır genel kurul için yeterli çoğunluğun sağlanamamasına neden oldu. Genel kurulun yapılabilmesi için ana hissedarlarının yüzde 51'inin temsil ediliyor olabilmesi gerekiyor.

İLK OLUMLU ADIM

Öte yandan, Sonera Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada, Turkcell İletişim Hizmetleri'nin yüzde 51 hissesini elinde bulunduran ve aralarında TeliaSonera AB iştirakleri Sonera Holding BV ile TeliaSonera Finland Oyj'nin de bulunduğu Turkcell Holding AŞ hissedarlarının, yarın gerçekleşmesi planlanan Turkcell Olağan Genel Kurul toplantısında toplamda 3 milyar 925 milyon lira tutarında kar dağıtımı teklifini Genel Kurul'un onayına sunmak üzere anlaşmaya vardığını duyurmuştu. Alfa Group ise, Turkcell'in ana hissedarlarının temettü konusunda anlaşmalarına ilişkin olarak, bu durumun Turkcell'i ilgilendiren durumların iyileştirilmesine yönelik atılmış ilk olumlu adım olduğunu ifade etmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)