BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürk Lirası'nın performansı dikkat çekti----

Türk Lirası'nın performansı dikkat çekti

Türk Lirası'nın performansı dikkat çekti
22 Nisan 2014 - 15:00 www.finansgundem.com

'Kırılgan Beşli' olarak bilinen ve aralarında Türk Lirası'nın da olduğu para birimleri son dönemde gösterdikleri performansla dikkat çekti

Gelişen ülke para birimleri arasında en kırılgan olarak gösterilen beş para birimi yükselişe geçti. Daha önce 'Kırılgan Beşli' olarak bilinen Brezilya Reali, Hindistan Rupisi, Türk Lirası, Endonezya Rupiası ve Güney Afrika Randı Şubat sonundan bu yana en iyi performansı gösteren para birimleri oldu.

CARRY TRADE ETKİLİ OLDU

Para birimlerinin yükselmesinde faizi düşük para birimi cinsinden borçlanıp, getirisi yüksek para birimine yatırım yapma olarak bilinen "carry trade" stratejisinin etkili olduğu belirtildi. HSBC Küresel Döviz Bölümü Başkanı David Bloom, kurdaki dalgalanmanın carry trade'i riskli hale getirdiğini ancak şu an piyasalardaki düşük dalgalanmanın gelişen piyasalardaki carry trade'i desteklediğini söyledi.

'CARİ AÇIK ENDİŞELERİ ERİYİP GİTTİ'

Societe Generale'den Benoit Anne ise, gelişen piyasalarda yatırımcıları düşündüren cari açık endişelerinin "eriyip gittiğini" söyledi. Benoit, geçtiğimiz sene etkili olan cari açık endişelerinin yanlış yönlendirmeden kaynaklandığını ifade etti ve "Risk iştahındaki hızlı artışa bakılırsa, geçtiğimiz sene spekülatif saldırılara uğrayan bu para birimlerinin şimdi satın alma fırsatı sağladığını görebiliriz" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)