BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürk hisseleri 2 ayın zirvesinde----

Türk hisseleri 2 ayın zirvesinde

Türk hisseleri  2 ayın zirvesinde
07 Ekim 2015 - 14:17 www.finansgundem.com

Türk hisse ve tahvilleri, riskli varlık talebinin Fed’in faiz artırımı görünümünden destek bulması ile yükseliyor

Türk hisse ve tahvilleri, gelişen piyasa muadilleri ile birlikte yükseliş gösteriyor. Riskli varlıklara olan talep Fed’in faiz oranlarını bu yıl sıfıra yakın seviyede tutacağı iyimserliğinden destek buldu.

Borsa İstanbul 100 Endeksi yüzde 1.6 yükselerek gün ortasında 78.470.77 puana geldi ve 12 Ağustos’tan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. 2 yıl vadeli tahviller artış gösterdi, tahvil faizi yerel saat ile 13.32’de 7 haftanın en düşük seviyesine indi. Lira bir ayın en yüksek seviyesine çıktı. MSCI Gelişen piyasalar Endeksi, Aralık 2011’den bu yana en güçlü altı günlük ralliyi kaydetmeye ilerliyor.

İstanbul merkezli Deniz Yatırım kurumsal hisse senedi satış direktörü Gülşen Ayaz, “Türk varlıkları gelişen piyasalarla birlikte hareket ediyor. Rallinin sürekliliği büyük oranda küresel tabloya bağlı” dedi.

Gelişen piyasalarda riskli varlıklara olan talep, beklentilerin altında kalan ABD verisinin ardından yükseldi. İstihdam verisinin zayıf gelmesi ile Fed’im faiz oranlarını artıracağına yönelik beklentiler ötelendi. Borçlanma maliyetleri yükseleceği tehdidi ve Çin ekonomisinin yavaşladığı işaretleri Türk varlıkları üzerinde baskı oluşturdu. Piyasalar, 6 ay içinde ikinci kez seçim yapılacak olması ve ülkenin doğusunda artan tansiyon ile sarsılmıştı.

Yatırımcılar Fed’in faizleri bu ay artırmasına yaklaşık yüzde 10’luk bir ihtimal veriyor ve olasılıklar Mart 2016’ya kadar yüzde 50’nin üzerine çıkmıyor.

2 yıl vadeli tahvil faizi 18 baz puan gerileyerek yüzde 10.83 oldu. Lira dolar karşısında yüzde 0.6 yükselerek 2.9404’e geldi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)