BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaŞimşek'ten Merkez açıklaması!----

Şimşek'ten Merkez açıklaması!

Şimşek'ten Merkez açıklaması!
14 Şubat 2015 - 11:28 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek doların yükselişine ilişkin açıklamalarda bulundu

Maliye Bakanı Şimşek, günübirlik piyasa hareketi üzerine yorum yapmadığını belirterek kura, Merkez Bankası'nın gerektiği taktirde müdahale edeceğine işaret etti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Karabük'ta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "Doların yükselmesine hükümet olarak müdahale etme imkanı var mı" sorusuna Şimşek, "Günübirlik piyasa hareketi üzerine ben genelde yorum yapmıyorum. Burada tabi ki kurla ilgili tasarruf, herhangi bir müdahale olacaksa onu Merkez Bankamız değerlendirir" şeklinde cevap verdi.

Bakan Şimşek, "Emniyette fazla müdürlerin emekli edileceği ve emekli maaşların ne olacağı" şeklindeki soru üzerine şunları söyledi: "Hangi çerçevede emekli edilmesi söz konusu bunu sizden duyuyorum ama varsa o konuda İçişleri Bakanlığımız, eğer güvenlik paketi kapsamından bahsediyorsanız eminim o konuları İçişleri Bakanlığımız açıklığa kavuşturur ama biz her zaman tabiki emeklimize çok güçlü bir destek verdik. Toplumun tüm kesimlerine de öyle. Enflasyonun kat kat üzerinde artışlar söz konusu. Türkiye büyüdükçe ve refah arttıkça bunu adil şekilde paylaşmak lazım. Toplumun tüm kesimlerine yansıtmak lazım. Emeklilerimiz bizim için son derece önemlidir. Emeklilerimize bugüne kadar destek verdik. Bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz ama imkanlar çerçevesinde bunu yapmamız lazım. Öbür türlü Türkiye'nin açıkları artar, faizler yükselir. Bu Türkiye'yi geride bırakır." Borçların yapılandırılması konusunda gelinen noktaya ilişkin soru üzerine Bakan Şimşek, şunları kaydetti: "İlk defa cezaların affedilmediği bir yapılandırma yasası çıktı. Bir hafta önce ben Vergi Dairesi Başkanlarımızı Antalya'da toplamıştım ve o gün itibariyle sonuçları paylaşmıştım. O günden bugüne rakamları güncellemedik. Çünkü ben de bazı illerimize gidip geliyorum ama yakında güncel sonuçları paylaşırız. Sadece şunu söyleye bilirim. Çok ciddi bir ilgi var. Doğrusu geçmiş yapılandırmalara oranla af niteliğinde olmamasına rağmen çok yoğun rağbet, önemli bir başarı var."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)