Ana SayfaPara PiyasaSeçim sonrası yükselmesi beklenen hisseler---

Seçim sonrası yükselmesi beklenen hisseler

1 / 7
Seçim sonrası yükselmesi beklenen hisseler
01 Nisan 2014 - 11:24 www.finansgundem.com

Hisse senedi yatırımcıları bilir; borsalar için en önemli kıstaslardan biri istikrardır. Kısaca bu piyasa belirsizliği sevmez. Son dönemde yerel seçimler öncesinde sıkıntılı seanslar yaşanan Borsa İstanbul’un artık rahatlaması bekleniyor. Yerel seçimleri geri bırakmamızla birlikte borsanın da kendi dinamiklerine döneceğini öngören analistlere göre piyasa artık bir belirsizlikten kurtuldu. Bu nedenle de yukarı yönlü bir hareket sergileyebilir.

İdil Taraklı’nın Para Dergisi’ndeki haberine göre 2014 yerel seçimleri sonrasında siyasi tansiyon ve belirsizliğin biraz daha yüksek olduğunu unutmamak gerekiyor ancak analistler bunun da seçim öncesinde zaten piyasaya yansıdığını hatırlatıyor. Genel olarak seçimlere bakıldığında; seçim öncesi yatırımcıların belirsizleri satın aldığı, seçim sonrasında belirsizliklerin ortadan kalkmasına paralel olarak endeksin özellikle ilk bir ayda yükseldiği görülüyor. Hisse bazında seçicilik artarken menkul kıymet yatırım ortaklıkları ve cam hisselerinin yükseldiği, çimento hisselerinin de ilgi gördüğü ifade ediliyor.

BİST’in seçim öncesinde olumlu ya da olumsuz bir senaryo fiyatlamadığını ifade eden ALB Araştırma Uzmanı Arda Coşar BİST 100 Endeksi’nin 70 bin direncini yukarı doğru kırması durumunda yurt içi piyasalarda iyimserlik yaşanacağını kaydederken, bunun yansımasının ilk önce bankalara olacağını düşünüyor.

Destek Menkul Değerler Stratejisti Ahmet Mergen, “TCMB’nin bankaların zorunlu karşılıklarına faiz vereceğini açıklaması, bankacılık sektöründe coşkuyla karşılanmış durumda. Bu noktada eğer borsada hızlı bir yükseliş olacaksa bu borsanın lokomotifi olan bankacılık sektörü önderliğinde olacak” diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster