Ana SayfaPara PiyasaSeçim öncesi piyasada coşku artabilir!---

Seçim öncesi piyasada coşku artabilir!

1 / 6
Seçim öncesi piyasada coşku artabilir!
22 Mart 2015 - 07:31 www.finansgundem.com

Oldukça kritik bir haftayı geride bıraktık. Volatilitenin (oynaklık) had safhaya çıktığı, tedirginlik, endişe ve kaygının hakim olduğu piyasa hareketleri yaşandı. Fiyatların düşme olasılığına karşı satış yapanlar, yukarı doğru tepki hareketinde alıma geçti. dolar/TL’deki aşağı kaymalar ise alım fırsatı olarak değerlendirildi.


Milliyet'ten Zeynep Aktaş'ın haberine göre, özellikle kurumlar döviz düşmüşken döviz ihtiyaçlarını karşılamak için alıma geçti. Bir süredir satış yapan yabancıların borsadaki payının da yüzde 62,76 seviyesine gerilediğini gördük. Hemen not etmekte fayda var. Yabancıların payları 2008 krizi sonrasında yüzde 62,17’lere gerilemişti. 2011 krizinde ise yüzde 61,80 seviyelerine inmişti.


Gezi olayları sonrasında da test edilen seviye yine 61,80’lerdi. Yani yabancıların payları krizler sırasındaki dip olarak nitelendirebileceğimiz seviyelere geriliyor. Bu yılın ilk ayında borsadaki yabancı payı en yüksek yüzde 64,56 seviyesini gördü. Yabancı payının yüksek olduğu bir borsada yüzde 2’lik geri çekilmeler bile hisse fiyatlarından ciddi değer kayıplarını beraberinde getirebiliyor. Zira BIST 100 Endeksi geçtiğimiz ocak ayında en yüksek 92 bin seviyesine dayanırken yabancı payı da en yüksek seviyesini görmüştü. Arada geçen süre içinde yabacılardaki her bir puanlık düşüşe karşılık endeksin yaklaşık beş bin puan değer kaybettiğini görmekteyiz. Özellikle yabancı satışlarıyla Endeks 13 Mart’ta 76,600 seviyesine kadar geriledi. Geçtiğimiz cuma kapanışını ise 82.506’dan gerçekleştirdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster