Ana SayfaPara PiyasaSeçim öncesi piyasa hesapları!---

Seçim öncesi piyasa hesapları!

1 / 12
Seçim öncesi piyasa hesapları!
06 Ekim 2015 - 09:20 www.finansgundem.com

Seçim, FED, kredi notu, global büyüme, jeopolitik riskler, terör... Listeyi daha da uzatabiliriz. Sonuçta 2015 son çeyrek belirsizliklerle dolu. İlk önemli viraj da 1 Kasım genel seçimi. Tek parti ihtimali düşük ve fiyatlanmıyor, koalisyon şablonu daha önde. Ancak bu defa koalisyon görüşmelerinin daha olumlu şekilde tamamlanacağı düşüncesi ağır basıyor. Sonrasında ise FED'in faiz adımı kritik öneme sahip. Ne zaman artırım olacak? Hangi aralıkta artırılacak? Böyle bir ortamda hisse önerisi ağır basan uzmanlar bile daha çok defansif yapıdaki şirketleri öne çıkarıyor. Döviz ürünleri ve mevduat, hisseyle birlikte en çok tavsiye edilen varlıklar.

Bu yıl, Türkiye açısından 'ayı piyasası'nın hakim olduğu bir yıl olma özel­liğini korumaya devam ediyor. Bor­sa açısından, dolar bazında kurdaki yukarı hareketlerle birlikte, ağustos ayı yüzde 10'u aşan kayıpla en kötü aylardan biri oldu. 2008-2009 krizine benzer şekilde gelişen piyasalardan para çıkışlarının olduğu, gelişen ül­ke para birimlerinin değer kaybetti­ği, borsaların düştüğü görüldü. Çin'deki yavaşlama eğilimlerinin et­kisiyle eylül ayının da çok parlak geç­tiği söylenemez. 17 Eylül’deki FED toplantısı bu dönemin en kritik tak­vimi olurken, TCMB de 22 Eylül'de-ki toplantısında faizde değişikliğe git­medi. Zaten TCMB daha önce FED'in faiz artırımından önce bir hareket yapmayacağı sinyalini vermişti.

So­nuçta Borsa İstanbul, ayı piyasasın­daki seyrini devam ettiriyor. Dolar kuru için 3 TL'nin üzerinde yeni zir­veler konuşuluyor. Faizde ise tek ha­neli seviyeler başka bir bahara kalmış durumda.

işte piyasalar böyle bir ortamda kritik bir son çeyreğe giriyor. Önün­deki takvim de belirsizliklerle dolu ve olası sonuçlar piyasalarda sert dalga­lı hareketlere neden olabilir.

Ekonomist dergisi bu kritik dö­nemin takvimini, seçim sonuçlarının piyasalar üzerindeki olası etkilerini, piyasa beklentilerini ve uzmanların yatırım stratejilerini derledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster