BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaŞant Manukyan: Yuan’a dikkat!----

Şant Manukyan: Yuan’a dikkat!

Şant Manukyan: Yuan’a dikkat!
30 Mart 2015 - 14:19 www.finansgundem.com

Herkes gözlerini dolara dikerken İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Manukyan’dan farklı bir uyarı geldi

Ekonomi yönetiminden sanayiciye, ekonomistten tasarruf sahibine herkes döviz piyasasına kilitlenmiş durumda. Özellikle rekor üstüne rekor kıran dolar dünyanın ve Türkiye’nin baş gündemine oturdu. Tüm radarlar dolara çevrilmişken, usta bir isimden farklı bir “Dikkat!” geldi. Uluslararası Piyasalar Uzmanı Şant Manukyan’a göre “Yuan yılın belki de en kritik para birimi olacak”. İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Manukyan’ın görüşleri şöyle:  
YUAN’A DİKKAT!


“FED açıklamaları ve son dönemde zayıf gelen veriler neticesinde euro yukarı yönlü bir tepki hareketine başladı. Bu hareketin 1.12-14 bandına kadar sürebilir. Ancak daha uzun vadeli baktığımızda doları halen avantajlı görüyorum. Tabii hızla toparlanacak bir euro bölgesi ekonomisi bu görüşü tehlikeye atar. Öte yanda bir düzeltmenin ardından ABD borsalarının tüm dünyadan ciddi sermaye çekmesini bekliyorum. Paritenin 1 olması veya ne zaman olacağını söylemek zor, ancak euro trendinin 1'in çok daha altında sona ereceği görüşünü koruyorum. Öte yandan sadece Yunanistan değil diğer bazı üyelerin de borçlarını ödemesi zor olacak. Euro/dolar paritesinin teknik destek ve direnç noktalarına bakarsak; 1.12-14 aralığı aşılırsa 1.1780 gündeme gelir. Aşağıda ise 1.0540'ın kırılması 30 yıllık trend çizgisinin geçtiği 0.99 seviyesini açar. Kısa vadede olmasa bile yıl genelinde doların primli olacağını düşünüyorum. Ancak yılın en kritik para birimi belki de yuan olacak. Şayet yuan'da hızlı değer kayıpları yaşanırsa bu tüm dünya ekonomisini etkileyecek önemli bir gelişme olur.” (PARA DERGİSİ)
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)