BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaS&P'den Avrupa için korkutan açıklama----

S&P'den Avrupa için korkutan açıklama

S&P'den Avrupa için korkutan açıklama
23 Temmuz 2014 - 08:34 www.finansgundem.com

S&P, Avrupa tahvil piyasasında kriz öncesi seviyelere yaklaşıldığı konusunda uyardı

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu S&P, Avrupa tahvil piyasasında kriz öncesi seviyelere yaklaşıldığı konusunda uyarıda bulundu.

S&P'den yapılan açıklamada, Avrupa tahvil piyasalarında, merkez bankalarından gelen parasal canlandırma programları ve agresif işlemlerden dolayı sarhoşluk yaşandığını, kriz öncesi seviyelere geri dönülmesi tehlikesi bulunduğu kaydedildi.

Kredi Analisti Paul Watters, Yapay düşük faiz oranlarının, yalnızca etkisiz sermaye dağılımına neden olmakla kalmayıp aynı zamanda finansal piyasalarda aşırı spekülasyonu teşvik ettiği uyarısında bulundu.

Watters, daha fazla kaldıraç kullanımı ve Avrupa finansal piyasalarında artan oranda agresif yapısal işlemlerin, 2006-2007 yıllarındaki balon dönemi hatırlattığını söyledi.

S&P, Avrupa'da iş güveninin düşük kalmaya devam ettiğini ve bu durumun şirketleri daha fazla ihraca sürüklediği görüşünde.

Şirketlerin yatırım yerine borçlanma kararı aldıklarına dikkat çeken kurum, bölgede iyileşmeyi tetiklemek için merkez bankası politikasının zayıf olduğunu bildirdi.

S&P, hem ABD hem de Avrupa'da birleşme ve satın alma hacimlerinin yükseliş eğiliminde olduğunu, yüksek tahvil ihracı ile daha fazla kaldıraçlı satın almaların görüldüğünü kaydetti.

Kurum yetkilileri, bu durumun piyasa disiplininde erozyona neden olduğunu ifade ettiler.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)