BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya sermaye kontrolü yapacak mı?----

Rusya sermaye kontrolü yapacak mı?

Rusya sermaye kontrolü yapacak mı?
02 Ekim 2014 - 15:41 www.finansgundem.com

Rusya Başkanı Vladimir Putin, ülkeden sermaye çıkışlarını artmasının ardından sermaye kontrolü olmayacağını söyledi

Rusya Başkanı Vladimir Putin, politika yapıcıların olası bir sermaye kontrolü uygulamasının rubleyi rekor düşük seviyelere düşüreceği değerlendirmesi yaptıkları spekülasyonlarının ardından, merkez bankasının önlemin yürürlüğe koyulmayacağı açıklamasına katılarak ülkede hız kazanan sermaye çıkışlarının önüne geçmeye çalışıyor.

VTB Capital tarafından organize edilen Moskova’daki bir yatırım forumunda konuşan Putin, “Parasal akışa veya sermaye akışına kısıtlama getirmeyi planlamıyoruz” dedi.

Putin’in konuşması Rusya merkez bankası başkanı Elvira Nabiullina’nın açıklamasını yansıtıyor. Nabiullina ayını konferansta yaptığı açıklamada politika yapıcıların sermaye hareketlerine sınırlandırma getirmeyi gözden geçirdikleri ile ilgili spekülasyonların “tümüyle temelsiz” olduğunu ifade etti. Konu ile ilgili doğrudan bilgi sahibi iki yetkili, ülkedeki sermaye çıkışlarının hızlanması durumunda merkez bankasının geçici olarak sermaye kontrollerine gitme değerlendirmesi yaptığını ifade ediyor.

Putin, Ukrayna krizi ile ilgili yaptırımların yatırımcıları Rus varlıklarını satmaya yönlendirmesi ile 2013 yılında 61 milyar dolara karşın bu yıl tahmini olarak 100 milyar doları bulan sermaye çıkışlarını kontrol altına almak için mücadele veriyor. Rusya’nın sınırlandırmaları arttığı 2007 yılından bu yana ülkeye hiç net özel sermaye girişi olmadı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)