BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya için daha kötüsü kapıda----

Rusya için daha kötüsü kapıda

Rusya için daha kötüsü kapıda
22 Aralık 2014 - 11:30 www.finansgundem.com

Rusya'dan gelen son dakika haberleri ülkedeki ekonomik krizle ilgili daha kötü günlerin geleceği yönünde, uzmanlar karamsar

Rusya ekonomisi darboğazda. Moskova yönetiminin ani müdahaleleriyle dolar karşısında yeniden güç kazanmaya başlayan ruble için yeniden kötü günler geliyor.

Uzmanlara göre batının yaptırım kararları Rusya'ya kabus yaşatabilir.

Rusya'nın para birimi ruble, dolar ve Euro karşısında geçtiğimiz haftalarda sert düşüşler yaşadı. Dolar karşısında 80, Euro karşısında 100 seviyesine kadar çıkan ruble, Rusya Merkez Bankası’nın adımlarının ardından yeniden değerlendi ve şimdi sırasıyla 60 ve 73 seviyelerinden işlem görüyor. Ancak analistler düşen petrol fiyatları ve Batı ülkelerinden gelen yaptırımlar nedeniyle Rusya’ya olan güvenin sarsılmasıyla, rubledeki iyileşmenin uzun sürmeyebileceğine işaret ediyor.

PUTİN GÜVEN TAZELEMEYE ÇALIŞTI AMA...

Güven sıkıntısının farkında olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cuma günü ekonomiyi canlandırmak için ellerinden geleni yapacaklarını ancak düzelmenin en az 2 iki yıl süreceğini ifade etti. Toplantıda herhangi bir ekonomik reform ya da krizi çözmek için özel bir formülden bahsetmedi. Finansal danışmanlık şirketi Macro Advisory’nin analisti Chris Weafer, “Rusya’da önümüzdeki altı aydaki ekonomik faaliyet kesinlikle daha kötüye gidecek” dedi. AFP’ye konuşan Weafer, “Rusya’ya olan güven kırıldı. Özellikle Merkez Bankası, para birimi ve ekonominin gidişatına yönelik” diye devam etti. Analist, “Tüketim ve yaptırımlar Rusya’ya zarar verecek çünkü faizler yükseldi, enflasyon daha da artacak ve zayıf ruble zarar verecek” dedi.

MAĞAZALAR KAPANIYOR

Ekonomik şartların zorlaşmasıyla bazı çok uluslu şirketler ülkedeki mağazalarını kapatmaya başladı. Bunların başında Opel ve Chevrolet geliyor. Teknoloji devi Apple da rubledeki değer kaybından dolayı Rusya’daki satışlarını bir süre dondurdu. Uzmanlar, batılı markaların yakında Rusya’dan tamamen silinebileceğine işaret ediyor.

PUTİN'İN İMDADINA ÇİN YETİŞTİ

Rus Rublesi'ndeki değer kayıpları ve petrol fiyatlarındaki hızlı düşüşler sonrası zor günler geçiren Rusya'nın imdadına Çin yetişti.

Çin Rusya'ya destek mesajı yolladı. Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, gerektiğinde Rusya'ya yardım etmeye hazır olduklarını, ancak Rusya'nın da mevcut ekonomik sorunların üstesinden gelme kabiliyetine sahip olduğunu söyledi. Çin basınına konuşan Wang, Rusya'nın zorlukları aşmalarını sağlayacak bilgeliği bünyesinde barındırdığını ifade etti.

YUAN ÖNERİSİ

Çin, Rusya ile yaptığı ticarette yuanın rolünü artırmak istiyor. Hong Kong medyasında çıkan habere göre, Çin Ticaret Bakanı Chen Deming, Rusya’ya ikili ticarette yuanın daha fazla kullanılması önerisinde bulundu. Bu arada Çin Ticaret Bakanı Deming, iki ülke arasında enerji ve imalat projelerinde yürütülen işbirliğinin Rusya’daki ekonomik durumdan çok fazla etkilenmeyeceğini dile getirdi.

SUUDİLERDEN RUSYA'YA KÖTÜ HABER
 
Petrol fiyatlarındaki düşüşün birinci derece etkilediği Rusya ekonomisine bir kötü haber de Suudi Arabistan'dan geldi.Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) en büyük ihracatçısı Suudi Arabistan, OPEC üyesi olmayan ülkeler üretimlerini azaltsalar bile, kendi üretimini kısmayacağını açıklayarak fiyatlardaki düşüşe rağmen üretim politikasında değişikliğe gitmeyeceğini belli etti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)