BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRus tahvilleri yasaklanabilir----

Rus tahvilleri yasaklanabilir

Rus tahvilleri yasaklanabilir
02 Eylül 2014 - 07:45 www.finansgundem.com

AB yeni bir yaptırım paketi kapsamında Rus devlet tahvillerinin alımının yasaklanmasını değerlendirebilir

Avrupa Birliği´nden (AB) üç kaynak, Ukrayna´nın doğusunda oynadığı askeri rol nedeniyle Rusya´ya yönelik bir dizi yeni yaptırım kapsamında Avrupa vatandaşlarının yeni Rus devlet tahvillerini almalarını engellenebileceğini bildirdi.

AB liderleri Cumartesi günü yaptıkları toplantıda, Rus askerlerinin doğu ve güney Ukrayna´daki çatışmalara doğrudan müdahale etmesi nedeniyle Rusya´ya yönelik yaptırımların artırılması çağrısında bulundu.

Moskova, Ukrayna´ya doğrudan müdahalede bulunduğu iddialarını reddediyor.

AB´nin Rusya´ya daha sert karşılık vermesi gerektiğini savunan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya´ya yeni yaptırımlar uygulanmasının Alman ekonomisine zarar verebileceğini, ancak Moskova´nın Ukrayna´da yaptıkları karşısında hiçbir adım atmama seçeneklerinin bulunmadığını söyledi.

AB liderleri, Rusya´ya yönelik Temmuz ayındaki son tur yaptırımlara ilave olmak üzere Avrupa Komisyonu´ndan bir hafta içinde yeni yaptırım seçeneklerini ortaya koymasını istedi.

Temmuz ayı sonundaki yaptırımlarda enerji, bankacılık ve savunma sektörleri hedeflenmiş, Rus devlet bankalarının AB piyasalarında borçlanmaları engellenmişti.

Hazırlıklar konusunda bilgi sahibi bir AB yetkilisi, "Bir sonraki pakette Rus devlet tahvillerinin alımının yasaklanmasının söz konusu olabileceğini duydum" dedi.

Yetkili hem askeri hem de sivil kullanım alanı olan teknolji ürünlerinin yanı sıra gelişmiş enerji keşif ekipmanlarının yaptırımlara dahil edilebileceğini söyledi.

Diğer bir AB diplomatı ise 28 üye ülkeden temsilcilerin bugün TSİ 1400´da olağanüstü toplanarak "önemli" bir ek yaptırım paketi üzerinde çalışmaya başlayacağını ancak çalışmaların derhal sonuçlanmasının beklemediğini söyledi.

Konu hakkında ikinci bir toplantının ise Çarşamba günü yapılması planlanıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)