BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRus borsasında kayıplar yüzde 7'yi aştı----

Rus borsasında kayıplar yüzde 7'yi aştı

Rus borsasında kayıplar yüzde 7'yi aştı
01 Aralık 2015 - 20:44 www.finansgundem.com

Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinden bu yana Rus borsasında kayıplar yüzde 7'ye yaklaşırken, BIST 100 kayıplarını telafi ediyor

Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından Rusya borsasının hızlı düşüşü devam ederken, Borsa İstanbul'da kayıplar telafi ediliyor.

Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından hızlı bir şekilde düşüşe geçen Rusya'da RTS endeksi, bugün de yüzde 1'in üzerinde değer kaybederek bir haftalık süreçte yatırımcısına yaklaşık yüzde 7 kaybettirdi.

Rus yetkililerin Türkiye ile ilgili bazı ürünlere ambargo ve ekonomik sınırlama açıklamaları ile gerilimi tırmandıracak söylemleri Rus borsasını negatif etkilemeye devam ediyor. 23 Kasım tarihinde günü 898 puandan tamamlayan RTS endeksi, uçağın düşürülmesinden bu yana toplam yüzde 6,7 değer kaybederek 838 puana geriledi.

Analistler, Rus yetkililerin ekonomik ambargo söylemlerinin hayata geçirilmesi durumunda Rusya ekonomisinin olumsuz yönde daha fazla etkileneceğini belirterek, buna bağlı olarak hisse senedi piyasasında satıcılı seyrin devam ettiğini kaydediyor.

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi ise Rus uçağının düşürülmesinin ardından geçen hafta cuma günü 74.824 puana kadar geriledikten sonra, bu seviyeden gelen tepki alımlarının güçlenmesi ile 76.500 puan sınırına kadar yükselerek kayıplarının bir kısmını telafi etti. BIST 100 endeksinin bir haftalık süreçteki değer kaybı bugünkü yükselişin etkisiyle yüzde 4'e geriledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)