BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRuble rekor seviyeye geriledi----

Ruble rekor seviyeye geriledi

Ruble rekor seviyeye geriledi
24 Ekim 2014 - 13:51 www.finansgundem.com

Ruble, S&P'nin ülkenin kredi notunu çöp seviyesine düşüreceği endişesiyle birlikte rekor düşük seviyeye geriledi

Ruble, uluslararası derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un ülkenin kredi notunu yatırım yapılamaz seviyeye (çöp seviyesi) düşüreceği endişesiyle birlikte Rusya Merkez Bankası'nın para birimi işlem bandını 2012'den bu yana en büyük oranda değiştirmesinin ardından rekor düşük seviyeye geriledi.

Merkez bankası, web sitesinde yayınlanan bilgiye göre, hedeflediği dolar-euro sepeti karşısında koridoru 40 kopek (rublenin yüzde biri) kadar yükseltti. Ruble sepet karşısında, dün yüzde 0.8 gerilemesinin ardından yüzde 0.4 zayıflayarak Moskova saati ile 11:21'de 46.8826 seviyesinde düştü. 10 yıl vadeli Rusya tahvil faizi, bir baz puan yükselerek yüzde 9.88 ile 1 haftadan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine ulaştı.

Rusya'nın para politikası otoritesi rubledeki düşüşü yavaşlatmak için Ekim ayında 16 milyar dolardan fazla harcama yaptı. Ruble, ABD ve Avrupa Bilriği'nin (AB) Ukrayna kriziyle ilgili Rusya'ya uyguladığı yaptırımlarının ülkede dolar sıkıntısı yaratması ile geçtiğimiz üç ayda dünyanın en büyük değer kaybını kaydetti.

S&P'nin bugün Rusya'nın kredi notunu açıklaması bekleniyor. Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody’s, geçtiğimiz hafta Ukrayna krizi ve uluslararası yaptırımların ülkenin ekonomik büyümesini olumsuz etkilediğini belirterek Rusya’nın kredi notunu ikinci en düşük yatırım yapılabilir seviyeye düşürdü. Moody’s ülke notunu bir kademe düşürerek Baa1’den Baa2’ye indirdi ve ülkenin negatif görünümünü korudu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)