BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRoubini faiz artışı için tarih verdi----

Roubini faiz artışı için tarih verdi

Roubini faiz artışı için tarih verdi
24 Temmuz 2014 - 06:53 www.finansgundem.com

Nouriel Roubini'nin araştırma şirketi Roubini Global, Fed'den ilk faiz artışını Temmuz 2015'te beklediğini açıkladı

New York Üniversitesi Profesörü Nouriel Roubini'nın ekonomik araştırmalar şirketi Roubini Global, küresel ekonomiye yönelik beklentilerini açıkladı. Kurum analistleri, ABD Merkez Bankası Fed'den ilk faiz artırımını Temmuz 2015'te beklediğini, ancak veriler ışığında Nisan 2015'ten itibaren de adımın atılabileceğini belirtti.

AVRUPA BEKLEMEDE KALIR

Kriz Kahini lakabıyla bilinen ekonomistin Twitter hesabından yaptığı paylaşıma göre, analistler Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) da Euro/dolar paritesi 1,35'in altındayken ve Almanya hazine tahvili faizleri tarihi diplere yaklaşmışken beklemede kalacağı kanısında. Euro Bölgesi ekonomisine dair tahminlerini düşüren Roubini Global, Çin’e dair 2014 öngörüsünü yüzde 7,3'e yükseltti.

İRAN UZLAŞACAK

Rusya'ya yaptırımların artacağını öngören analistlere göre İran ile batılı güçler yüzde 70 olasılıkla uzlaşı sağlayacak. Gelişen ülke borsalarına dair iyimser olduğunu açıklayan kurum Güney Afrika ve Türkiye Merkez bankalarının faiz politikalarında zıt yönlere gideceğini öngördü.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)