BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPutin'den flaş ruble açıklaması----

Putin'den flaş ruble açıklaması

Putin'den flaş ruble açıklaması
18 Aralık 2014 - 11:36 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı, Rusya'nın yaşadığı ekonomik kriz hakkında başkent Moskova'da açıklamalar yaptı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’da yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Yıllık basın toplantısında konuşan Putin, Rusya'da şu anki olumsuz durumun gelecek iki yıl boyunca devam edebileceğini, ancak iyileşmenin daha hızlı görülebileceğini belirtti. Putin, ekonominin en kötü senaryoda 2017'ye büyümeye geçeceğini söyledi.

'ADIMLAR DAHA HIZLI ATILMALI'

Merkez bankasının şu anki faizinin tüm kriz boyunca sürmeyeceğini kaydeden Putin, mevcut sorunun tek sorumlusunun merkez bankası olmadığını ifade etti. Putin, mali istikrarı sağlamaya yönelik adımların bir kademe daha hızlı atılması gerektiğini vurguladı.

'RUSYA ZORLUKLARLA KARŞI KARŞIYA'

"Rusya daha fazla zorlukla karşı karşıya" diyen Putin, Rusya ekonomisinin zorluklar sürmesi durumunda şartlara uyum sağlayacağını dile getirdi. Rusya Merkez Bankası rubledeki keskin değer kaybının önüne geçmek için politika faizini bu hafta 650 baz puan artırarak yüzde 17'ye yükseltmişti. Dolar, ruble karşısında 80 seviyesini aşarak rekor kırmasının ardından gelen önlemlerle 61 seviyelerine çekilme yaşanmıştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)