Ana SayfaPara PiyasaPortföylerin ne kadarı döviz olmalı?---

Portföylerin ne kadarı döviz olmalı?

1 / 9
Portföylerin ne kadarı döviz olmalı?
28 Temmuz 2015 - 08:43 www.finansgundem.com

Geçen hafta Türkiye çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybet­tiği terör saldırıları ve ardından IŞİD'e yönelik sıcak çatışmalarla sarsıldı. Koalisyon hükümetinin kurulmayabileceğine ilişkin kay­gıların da sıkıntı yarattığı geçen haftaya son damgayı ise dolar vurdu. Türkiye, kriz üstüne krizlerle sarsılırken komşumuz Yuna­nistan'ın Avrupa ile anlaşması piyasalar açısından biraz rahatlatı­cı oldu. Ancak Yunanistan'ın bu anlaşma ile çok zorlu bir sürece girdiğini ve hala durumun stresli olduğunu belirtmekte yarar var.

Hem yurtiçinde artan terör saldırıları, Suriye meselesi ve yurt­dışında ekonomik zorlukların etkisiyle bayrama 2.65 TL seviye­sinde giren dolar, özellikle hafta sonuna doğru Suriye'ye yönelik askeri müdahale ile tırmanışına hız katarak 2.74 TL'ye çıktı. Ra­mazan Bayramı'na 2.8875 TL'den başlayan euro ise 3.002 TL'ye çıktı. Böylece bir hafta gibi kı­sa bir sürede dolardaki değer artışı yüzde 3.5, eurodaki artış ise yüzde 4 düzeyine ulaştı.

Geçen haftaki bu hızlı çıkış yeniden herkesin ilgisini dövi­ze yöneltti. Tasarruf sahibin­den ithalat-ihracat yapan iş­letmeye, döviz borcu olandan döviz alacağı olana kadar her kesim döviz piyasasını yakın takibe aldı. "Acaba TL'deki değer kaybı sürecek mi?", "Dolar mı yoksa euro mu da­ha çok kazandıracak?", "Port­föylerin ne kadarı döviz olma­lı?" gibi çok sayıda soru da bu dönemde sorulmaya başlandı.

Biz de parayı yönetenlere bu soruları yönelttik. Gelen yanıtlara göre genel beklenti, kurlar­daki yükselişin süreceği yönünde. Ancak burada yükselişin hızı konusunda farklı görüşler bulunuyor. Örneğin, hükümet kurula­maz ve bir erken seçim olursa dolar kurunun 3 TL'ye kadar yük­seleceğini öne süren de var, 2.80 TL kırılmaz diyen de...

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster