BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalar mantıksız hareket ediyor!----

Piyasalar mantıksız hareket ediyor!

Piyasalar mantıksız hareket ediyor!
12 Şubat 2016 - 16:03 www.finansgundem.com

JPMorgan Chase & Co. varlık yönetimi küresel baş stratejisti Kelly, piyasaların mantıksız bir şekilde hareket ettiğini savundu

JPMorgan Chase & Co., ABD'nin resesyona girebileceği endişeleriyle insanların hisse senetlerini satmalarının yanlış olduğunu belirtiyor. Fed ise, insanlar hisse senetlerini satmaya devam ederse, gerçekten de resesyon olabileceğini söylüyor.

Bu şekilde bir döngüsel mantık oluşması, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin kayıplarının genişleyerek yüzde 11'e ulaşmasına neden oldu ve şimdi Fed Başkanı Janet Yellen, finansal piyasalardaki volatilitenin ABD ekonomisi üzerinde baskı oluşturacağının altını çiziyor.

Yatırımcılar, ilk olarak petrol fiyatlarındaki düşüş, dolardaki yükseliş ve kurumsal karlarda görülen düşüşle mücadele etmek zorundaydı. Şimdi ise aynı zamanda, bu duruma verdikleri tepkiden doğan satış dalgasının işleri daha da kötüleştireceği düşüncesiyle de mücadele etmek zorundalar. New York'ta JPMorgan varlık yönetimi küresel baş stratejisti David Kelly'nin bu konuda bir tavsiyesi bulunuyor: soğuk kanlı olun.

Kelly, “Piyasalar şu anda mantıksız hareket ediyor. Hisse senetlerinde bu şekilde bir aşağı yönlü hareketi destekleyici bir bilgi akışı olmadı. Trendin sebebi, insanların birbirinden resesyon olduğunu duyması, piyasadaki düşüşü görüp piyasanın kendilerinin bilmediği birşeyi bildiğini düşünmeleri. Olumsuz bir geri bildirim etkisi var” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)