BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrolde üreticilere 1.3 trilyon dolarlık darbe!----

Petrolde üreticilere 1.3 trilyon dolarlık darbe!

Petrolde üreticilere 1.3 trilyon dolarlık darbe!
04 Ağustos 2015 - 21:11 www.finansgundem.com

Petrol fiyatlarındaki sert düşüş ABD'li üreticilerin piyasa değerinden 1.3 trilyon doları sildi

Petrol fiyatlarındaki sert düşüşü fazla insan tahmin edememişti. Çakılan fiyatların ardından fazla kurtulabilen de olmadı. Şirketlerin kaybı 1.3 trilyon doları, yani Meksika'nın yıllık gayri safi yurtiçi hasılası kadar bir parayı buldu.

Örneğin milyarder Carl Icahn'ı düşünün. Ham petrol fiyatları Haziran 2014'te zirvedeyken, ünlü yatırımcının Chesapeake Energy'deki hisseleri 2 milyar dolar değerindeydi. Bugün petrol fiyatı yarı yarıya düştü ve Chesapeake 1.3 milyar dolarlık kayıpla, Standard & Poor's Endeksi'nde en kötü performansı gösteren şirket oldu. S&P 500 ise aynı dönemde yüzde 6.9 yükseldi.

Emeklilik fonları ve sigorta şirketleri de aynı şekilde ciddi yara aldı. Bllomberg'in verilerine göre birçok emeklilik planının temel taşı olan yatırım yöneticilerinin Haziran 2014'te enerji hisselerine bağlı 1.8 trilyon dolar değerinde varlığı bulunuyordu.

Delaware Investments CIO'su Chris Beck "Çok ciddi yara aldık. Herkes petrol fiyatlarının 90 ila 100 dolar aralığında kalacağını sanıyordu" diye konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)